Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
34.3 C
Thessaloniki
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

10η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα στο “Νικόλαος Γερμανός”

Την 10η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα διοργανώνει το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας από 25 έως 29 Απριλίου στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 8, Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός).

Όπως αναφέρει το Παράρτημα, σε ανακοίνωση:

Επιθυμώντας να συμβάλει ενεργά στον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (1918-2018) και την ανακήρυξη από το Υπουργείο Παιδείας του 2018 ως «Έτος Μαθηματικών», η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος αποφάσισε να εντάξει τη θεματολογία, τις κεντρικές ομιλίες και τις παράλληλες εκδηλώσεις της 10ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας μέσα στο πλαίσιο αυτής της επετείου.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας οι στόχοι της ανακήρυξης του 2018 ως «Έτος Μαθηματικών» είναι να προβληθεί και να αναδειχθεί η σημασία των Μαθηματικών και ο ρόλος τους στη δημιουργία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού όπως και να ενισχυθεί το ενδιαφέρον για τα Μαθηματικά, την ιστορία και τη διδασκαλία τους.

Κάθε χρόνο τιμούν με την παρουσία τους τη Μαθηματική Εβδομάδα σπουδαίοι καθηγητές και προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικά φέτος έχουν δηλώσει ως εισηγητές 130 όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, Δημόσιας και Ιδιωτικής από 10 χώρες της Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής. Φέτος, η 10η Μαθηματική Εβδομάδα θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων και τον διάσημο Έλληνα μαθηματικό Δημήτριο Χριστοδούλου.

Προωθώντας αυτούς τους στόχους η Δ.Ε. του Παραρτήματος επιλέγει ως κεντρικό θέμα της 10ης Μαθηματικής Εβδομάδας «Τα Μαθηματικά – Ρίζα των Επιστημών».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό υλοποίησης της 10ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας προγραμματίζονται εισηγήσεις καθηγητών από Πανεπιστήμια της Ευρώπης και Αμερικής, Κεντρικές ομιλίες, εισηγήσεις και στρογγυλά τραπέζια με θέματα από την ιστορία, φιλοσοφία και επιστημολογία των Μαθηματικών, Ειδικές συνεδρίες που θα παρουσιάσουν τη σχέση των Μαθηματικών με τις άλλες επιστήμες, τη μαθηματική εκπαίδευση και γενικότερα θα αναδείξουν τη μεγάλη συμβολή των Μαθηματικών στην ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ιστορία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της μαθηματικής έρευνας και παιδείας στην Ελλάδα, Σεμινάρια-εργαστήρια λογισμικών για την διδασκαλία μαθημάτων στα σχολεία όπως, Μαθηματικών, Φυσικής, Ιστορίας, Πληροφορικής και διδακτικής, Παρουσιάσεις εργασιών project μαθητών που έκαναν στα Γυμνάσια και Λύκεια και ερευνητικών εργασιών φοιτητών ενώ παράλληλα μαθητές που έλαβαν Ολυμπιακά Μετάλλια στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους και τέλος βραβεύσεις διακριθέντων μαθητών που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της ΕΜΕ, Ο Μικρός Θαλής, Ο Θαλής, Ο Ευκλείδης και Ο Αρχιμήδης.

Περισσότερες Πληροφορίες: https://10h-math2018.blogspot.gr/

Hellenic Mathematical Society
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 51
Τ.Κ. 54622 Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 285377 Fax: 2310 285377
e-mail: emethes@otenet.gr http://www.emethes.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ