Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
35.3 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

10ήμερο Δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων για ανασφάλιστους και πολύτεκνους στη Θεσσαλονίκη

Για έβδομη συνεχή χρονιά, η Στέγη Πολιτισμού & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης “Ο Αριστοτέλης” υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, οργανώνει από 26 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου, το 10ήμερο κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ για ανέργους, άπορους, ανασφάλιστους και πολύτεκνους, με τη εθελοντική συμμετοχή 60 και πλέον κορυφαίων ιατρών και πανεπιστημιακών καθηγητών, σε όλες σχεδόν τις ιατρικές ειδικότητες.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: Πρόκειται για μια έμπρακτη δράση, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και προσφοράς προς τους συμπολίτες μας, που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη στήριξης και βοήθειας, η οποία πραγματοποιείται κάθε Φεβρουάριο με πολλή μεγάλη συμμετοχή. Πέρυσι μόνον, προσήλθαν πάνω από 3.500 Θεσσαλονικείς και για τον λόγο αυτόν, φέτος αυτό το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης διευρύνεται με ακόμη περισσότερους ιατρούς, μεταφέροντας την κοινωνική αυτή δράση στο κέντρο της πόλης, στις εγκαταστάσεις της κεντρικής νότιας πύλης της ΔΕΘ απέναντι από τη ΧΑΝΘ χάριν της ουσιαστικής φιλοξενίας και υποστήριξης της ΔΕΘ HELEXPO.

Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00΄ στη νότια πύλη της ΔΕΘ εγκαινιάζεται το κοινωνικό πρόγραμμα προσφοράς και αλληλεγγύης, παρουσία των Αρχών της πόλης, εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων, ιατρών και πανεπιστημιακών καθηγητών, στην κεντρική νότια πύλη της ΔΕΘ, κατά την οποία ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού και κοινωνικής Συμπαράστασης Θεσσαλονίκης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» κ. Θεόδωρος Ασπασίδης θα ενημερώσει τους εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ για το φετινό διευρυμένο 10ήμερο πρόγραμμα προληπτικών ιατρικών  εξετάσεων για άνεργους, άπορους, ανασφάλιστους και πολύτεκνους συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο των εγκαινίων του προγράμματος θα εμφανισθούν η χορωδία και το παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα του «Αριστοτέλη».

Στο πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ όλοι οι Θεσσαλονικείς επί 10 ημέρες μπορούν να προσέλθουν καθημερινά και να εξετασθούν από τους γιατρούς, από τις 9 π.μ. έως και τις 14:00 και από τις 17:00 Έως 21:00 στις εξής ιατρικές ειδικότητες: ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ, ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΑΛΤΖΧΑΪΜΕΡ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ, ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΓΑΣΤΡΕΝΤΕ-ΡΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΕΣ, ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΑΚΟΟΛΟΓΙΚΕΣ κ.α.

Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να εξετασθούν σε μια ή και σε περισσότερες ιατρικές ειδικότητες, θα πρέπει προηγούμενα να τηλεφωνήσουν για να κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς στα τηλέφωνα 2310 914088 ή στο 6977 621803.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν υποστηρικτικά, η ΔΕΘ HELEXPO που φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις το μεγάλο αυτό κοινωνικό γεγονός, παρέχοντας πλήρη υλικοτεχνική υποστήριξη, το ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ προσφέροντας σειρά εξειδικευμένων ακριβών εξετάσεων για γυναίκες, άνδρες και παιδιά, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ που συντονίζει όλα τα θέματα προβολής και επικοινωνίας της διοργάνωσης, καθώς και το ΙΑΤΡΙΚΟ EXPRESS SERVICE που διαθέτει ένα ασθενοφόρο με ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό, για την κάλυψη και αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Το σημαντικότατο αυτό κοινωνικό πρόγραμμα υποστηρίζουν επίσης, πολλές μεγάλες βιομηχανίες, οργανισμοί και επιχειρήσεις, η κοινοπραξία BONATTI/ΑΒΑΞ Α.Ε., η φαρμακοβιομηχανία ASTELLAS, τα Ιατρικά ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Α.Ε., ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., η Εταιρεία διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας ΕΔΑTHESS, τα πολύ-βιβλιοπωλεία ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ Α.Ε., η ERGO Ασφαλιστική Α.Ε., η ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε., ο ταξιδιωτικός οργανισμός ΖΟΡΠΙΔΗΣ Α.Ε., τα ζαχαροπλαστεία ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΟΥΔΑΣ, η ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., το νερό ΙΟΛΗ και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Χορηγοί επικοινωνίας είναι, η freepress KARFITSA των εκδόσεων ΝΚ Media Group του Νίκου Καραμανλή, η ΕΡΤ 3 και ο FM 102, η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100 και το Δημοτικό Ραδιόφωνο FM 100, το ΚΟΣΜΟΡΑΔΙΟ, το PLUS Radio, ο ΜΟRΕ 103 FM, o City International 106,1 FM και τα ενημερωτικά blogs ORATHESS, BUSINESS WOMAN και PRESS 724.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ