Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
31.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img

14ος Ορεινός Μαραθώνιος «Olympous Marathon» με παράλληλες εκδηλώσεις

Με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και τερματισμό στο Λιτόχωρο ξεκινά το Σάββατο 24 Ιουνίου, η 14η διοργάνωση «Olympus Marathon», που συνδιοργανώνουν η Π.Ε. Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μαραθώνιος Ολύμπου», υπό την αιγίδα του υπουργείου οικονομίας.
Ο αγώνας πλαισιώνεται από παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων (22-25 Ιουνίου 2017), που θα διεξαχθούν στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και το Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και οι απονομές των αγώνων.

Ο ορεινός μαραθώνιος “Olympus Marathon”, με συνολικό μήκος διαδρομής 44 χιλιόμετρα, ξεκινά από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, σε υψόμετρο μόλις 3 μέτρων, φθάνει ως τα 2.780 μέτρα, κοντά στο «θρόνο των Θεών» στον Όλυμπο, και ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου, σε υψόμετρο 300 μέτρων, καλύπτοντας 21 χιλιόμετρα ορεινής διαδρομής, εκ των οποίων πάνω από 2.900 μέτρα ανάβασης.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει για μια ακόμη χρονιά μια κορυφαία αθλητική διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας, που φέρνει στην Πιερία για ένα τετραήμερο εκατοντάδες δρομείς από όλο τον κόσμο, που καλούνται να ακολουθήσουν τα ίχνη της ιστορίας σε μια δύσκολη ορεινή διαδρομή στον Όλυμπο, το “θρυλικό βουνό των Θεών”. Ο ορεινός μαραθώνιος “Olympus Marathon” δεν αποτελεί μόνο ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, αλλά και μια εξαιρετική ευκαιρία ευρύτερης ανάδειξης και προβολής του Ολύμπου, ενός βουνού απαράμιλλης ομορφιάς, που έχει ανακηρυχθεί “Μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς” από την UNESCO. Ο Όλυμπος αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά brand name της τουριστικής πολιτικής στην Περιφέρειά μας, που στοχεύει να προβάλλει και να κάνει γνωστό παγκοσμίως έναν μοναδικό τόπο, με τεράστιο ιστορικό και συμβολικό φορτίο ανά τους αιώνες», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πιερίας Σοφία Μαυρίδου εξήρε τη σημασία της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι «ο διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος “Olympus Marathon”, που διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “Μαραθώνιος Ολύμπου” με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Δίου-Ολύμπου, αποτελεί σημαντικό αθλητικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό γεγονός για την Πιερία».

14ος ορεινός μαραθώνιος “Olympus Marathon”
Ο ορεινός μαραθώνιος “Olympus Marathon” πραγματοποιείται στον Όλυμπο, το μυθικό «βουνό των θεών» την τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε Ιουνίου. Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί την ιερή πορεία των πιστών της αρχαιότητας, οι οποίοι ανέβαιναν από τη λατρευτική πόλη του Δίου στις κορυφές του Ολύμπου στην αρχή του καλοκαιριού για να θυσιάσουν στον υπέρτατο θεό, το Δία και να αποθέσουν τα αφιερώματά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ