Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
35.3 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ακορντεόν Θεσσαλονίκης REEDBLOCKS

To 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ακορντεόν Θεσσαλονίκης REEDBLOCKS θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 15 Απριλίου, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές ,σε έναν νέο χώρο πολιτισμού, το “Χορόδεντρο”, Καθολικών 4, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής για τα Σεμινάρια – Kρατήσεις Εισιτηρίων www.reedblocks.com ,reedblocks.festival@gmail.com.

Οι διοργανωτές περιγράφουν:

Γυρίσαμε στα ενδότερα του οργάνου για να βαφτίσουμε το πρώτο διεθνές φεστιβάλ γύρω από το ακορντεόν στη βόρεια Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη έχει έντονη πολιτιστική ζωή στην οποία το ακορντεόν, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην κλασική και σύγχρονη, όσο και στην παραδοσιακή μουσική.

Καλέσαμε μουσικούς από τους πιο διαφορετικούς χώρους για να παρουσιάσουναπό 13 μέχρι 15 Απριλίου μερικά από τα πρόσωπα του οργάνου. Δύο σπάνια ρεσιτάλ:O Φινλανδός Matti Pulkki παρουσιάζει το ακορντεόν στη σημερινή πρωτοπορία και ο Ηρακλής Βαβάτσικας το ακορντεόνστο ρεμπέτικο μέσα από τη μουσική της αρμόνικας, ενός χαμένου οργάνου. Το φεστιβάλ θα κλείσει με τοΝτουέτο Ander Telleria – Mateja Zenzerovic από την Ισπανία που θα παρουσιάσουν της Εικόνες από μία Έκθεση του M.Mussorgsky και άλλες ευφάνταστες μεταγραφές κλασικών ορχηστρικών έργων.

Οι συναυλίες αυτές πλαισιώνονται από τέσσερα διαφορετικά εργαστήρια/σεμινάρια:

Για μεγάλους που παίζουν ακορντεόν και θέλουν να μπουν στον κόσμο του λαΐκού ακορντεόν, με τον Ηρακλή Βαβάτσικα.

Για πολύ μικρούς που θέλουν να γνωρίσουν το ακορντεόν από κοντά με τη Βασιλική Ψύρρα.

Για συνθέτες με το Matti Pulkki.

Για αυτούς που θέλουν να δουν το ακορντεόν από μέσα με τον Παναγιώτη Ζαφειρίου.

Όλα αυτά θα γίνουν από 13-15 Απριλίου σε έναν νέο χώρο πολιτισμού, το Χορόδεντρο, Καθολικών 4, στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ