Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Θεατρική παράσταση “Ποιος ανακάλυψε την Αμερική” της Χρύσας Σπηλιώτη

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την θεατρική παράσταση “Ποιος ανακάλυψε την Αμερική” της Χρύσας Σπηλιώτη σε σκηνοθεσία: Παύλος Δανελάτος την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και ώρα 21:00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέξανδρος” (Εθνικής Αμύνης 1). Παίζουν: Παυλίνα Χαρέλα και Χριστίνα Γυφτάκη . Παραγωγή: Θέατρο Σοφούλη.

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής για την “Αρωγή Θεσσαλονίκης”

Λίγα λόγια για το έργο:
Δυο κορίτσια, η Καίτη και η εξάδελφή της Λίζα, συνομίληκες και εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες αναπαριστούν τη ζωή τους με πάθος και χιούμορ. Μεγαλώνουν, ερωτεύονται, προδίδουν και προδίδονται, επιλέγουν, αποτυχαίνουν, προσπαθούν… ζουν. Τα όνειρα και οι εφιάλτες τους γίνονται πραγματικότητα σε μια πανέξυπνη σκηνική αποτύπωση όπου οι δυο ηθοποιοί ενσαρκώνουν όλα τα πρόσωπα της ζωής τους από την παιδική τους ηλικία έως το γηροκομείο.
Το έργο αν και φαινομενικά απλό, είναι βαθιά ανθρώπινο, κρατάει πολύ εύθραυστες ισορροπίες ανάμεσα στο κωμικό και στο τραγικό και ο λόγος του είναι εξαιρετικά λεπτός και άμεσος. Γι’ αυτό άλλωστε είναι τόσο επιτυχημένο από την πρώτη φορά που παραστάθηκε μέχρι και σήμερα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια-video: Παύλος Δανελάτος
Φωτογραφίες: Γιώργος Δερνίκας
Παίζουν: Παυλίνα Χαρέλα, Χριστίνα Γυφτάκη
Παραγωγή: Θέατρο Σοφούλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ