Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

΄Έρχεται το Sykies fest…Τριήμερο φεστιβάλ εκδηλώσεων

Ένας νέος κύκλος εκδηλώσεων που θα αναδεικνύει πτυχές του νεώτερου ελληνικού πολιτισμού με έντονο το στοιχείο της παράδοσης, γεννιέται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Πρόκειται για το Sykies Fest, το τριήμερο φεστιβάλ το οποίο κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 18 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 20 Ιουνίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Με πεδίο δράσης την Πολιτιστική Γειτονιά (πάρκο Ελπίδος, Συκιές) και το Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Κ.Κουν), τοπικοί παραδοσιακοί σύλλογοι, μουσικά και θεατρικά σχήματα θα ξετυλίξουν το… κουβάρι της ιστορίας που «γέννησε» την περιοχή αναδεικνύοντας τις πολιτιστικές ρίζες του τόπου μας, αλλά και τη σύνδεσή τους με τις πολυποίκιλες πτυχές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Το πρώτο Sykies Fest θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Χορευτικού Συγκροτήματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών, του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας-Συκεών, της Νεανικής Χορωδίας του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης, της Ρεμπέτικης Κομπανίας του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, του ART MATES Theater Group, του Δ.Ι.Ε.Κ. Νεάπολης, της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης και του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Δραματοποιημένη ιστορική ξενάγηση

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία τη, Κυριακή 18 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. να παρακολουθήσει μία δραματοποιημένη ιστορική ξενάγηση, μετακινούμενο σε δέκα διαφορετικά σημεία, παρακολουθώντας παράλληλα τον τρόπο εγκατάστασης αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων κατά την ιστορική περίοδο 1917-1945.

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει μια προσπάθεια αναβίωσης των γεγονότων της πυρκαγιάς του 1917, της εγκατάστασης των προσφύγων καθώς και μία ιστορική αναδρομή στις συνήθειες, στα ήθη και τα έθιμα που μεταφέρθηκαν από τα παράλια της Μικράς Ασίας, τη Βόρεια και Ανατολική Θράκη, τον Πόντο και την Καππαδοκία.

Το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με τη συνεργασία πολλών φορέων, μας υπόσχεται ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο με τη συμμετοχή 174 εθελοντών χορευτών, μουσικών και ηθοποιών.

Τη σκυτάλη θα πάρει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ. στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών, η παρουσίαση της χορευτικής παράστασης «Οι της φύσης 4», μια παράσταση-υπενθύμιση για την αναζήτηση της αρχέγονης αλήθειας που πηγάζει μέσα από τη διαρκή επαφή μας με τη φύση, με τη συμμετοχή του Ποντιακού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών και της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης.

Η αυλαία του Sykies Fest θα κλείσει με τη μεγάλη συναυλία από το συγκρότημα ΤΑΚΙΜ την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ. στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών. Το συγκρότημα, που αποτελείται από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής, και με τη σύμπραξη του Παντελή Θαλασσινού και της Αρετής Κετιμέ θα δημιουργήσουν μια εκρηκτική συναυλία επί σκηνής και θα μας ταξιδεύσουν μέσα στο χρόνο και στις εποχές με κομμάτια μέσα από τον πλούτο της παράδοσής μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ