Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η Ποίηση στις Ράγες – Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ένα ξεχωριστό γεγονός θα λάβει χώρα το πρωινό της Κυριακής 11 Ιουνίου καθώς δεν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στην Ελλάδα. Πρόκειται για την «Ποίηση στις Ράγες». Ποιητές θα ξεκινήσουν με τραίνο από την Θεσσαλονίκη, στο Πλατύ θα επιβιβαστούν ποιητές από διάφορες άλλες πόλεις όπως τα Γιαννιτσά, την Αριδαία, την Νάουσα, την Κοζάνη, την Έδεσσα, την Αλεξάνδρεια, την Βέροια με τελικό σταθμό τον σταθμό της Κατερίνης.

Υπάρχει ανοιχτό κάλεσμα στους ποιητές της Θεσσαλίας να συμμετέχουν κι αυτοί από την πλευρά τους σ’ αυτή την μεγάλη γιορτή της Ποίησης. Οι διοργανωτές περιγράφουν ότι: Η ποίηση λοιπόν θα ταξιδέψει στις ράγες, θα ακουστεί στο τραίνο και φτάνοντας στην Κατερίνη θα αποθέσει όχι κλαδί ελιάς αλλά τα δώρα της, βιβλία στους οικοδεσπότες της Κατερίνης, που δεν είναι άλλοι από την εξαιρετική, δημιουργική και φιλόξενη Ένωση Συγγραφέων Πιερίας.

«Μια μεγάλη εκστρατεία ποιητών ετοιμάζεται προκειμένου να συμμετέχουν πολλές πόλεις σ’ αυτό το μοναδικό γεγονός. Οι ποιητές της Πιερίας αποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά την πρόταση και σε λίγες μέρες θα έχουμε στον σταθμό της Κατερίνης μια μεγάλη γιορτή!!! Είμαστε ενθουσιασμένοι όλοι και περιμένουμε αυτήν την μεγάλη μέρα. Μας στηρίζουν και στέκονται αρωγοί στην προσπάθειά μας από την Ένωση Τεχνών Ελλάδας η Λένα Σερδαρίδου, η Μαρία Λουμπουρδή και η Στέλλα Χαβιαροπούλου, επίσης η Πρέσβειρα Ειρήνης Ελλάδας Σουηδίας, ποιήτρια και δημοσιογράφος κα Ράνια Αγγελακούδη, o Σύλλογος Φίλων του Βιβλίου Ν. Πέλλας, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά και συνοδεύουν τους ποιητές καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Οι ποιητές Ν. Πιερίας επιφυλάσσουν happenings για όσους βρεθούν εκεί…
Οι ποιητές δίνουν ηχηρό παρών στις 11 Ιουνίου 2017…Ραντεβού στο τραίνο λοιπόν…», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Οδηγίες από τους διοργανωτές:

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 και ώρα 10.04 π.μ. η αμαξοστοιχία 55 (HC) ξεκινά από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, με προορισμό των Ποιητών τον σταθμό της Κατερίνης. Ενδιάμεση στάση: Πλατύ.
Αναχώρηση από Πλατύ στις 10.28 π.μ. (επιβιβάζονται ποιητές από Γιαννιτσά, Βέροια, Νάουσα, Έδεσσα, Aριδαία, Κοζάνη)
Άφιξη Κατερίνη στις 10.49 π.μ.
Οι ποιητές Ν. Πιερίας υποδέχονται τους ποιητές της αμαξοστοιχίας 55 (ΗC).
ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ σε όλους τους ποιητές της Θεσσαλίας!!!
Δίνουμε ραντεβού στον σταθμό της Κατερίνης στις 10.49 π.μ.!!!
Το ραντεβού των ποιητών που ταξιδεύουν εντός της αμαξοστοιχίας 55 (ΗC) είναι το κυλικείο εντός του τραίνου, όπου θα γίνουν και οι απαγγελίες των ποιημάτων. Ραντεβού όλοι εκεί. Κάθε ποιητής βγάζει μόνος του εισιτήριο!!! ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα εισιτήρια να κλειστούν εγκαίρως και να αφορούν ΜΟΝΟ την αμαξοστοιχία 55 (ΗC) που ξεκινά στις 10.04 π.μ. από Θεσσαλονίκη.
Η ποίηση στις ράγες…

Επιστροφή αργά το μεσημέρι.

Δηλώστε συμμετοχή!!! Στο:

https://www.facebook.com/events/420626611656989/?fref=ts

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ