Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
16.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img

Θεατρική Παράσταση «Οι Γερμανοί ξανάρχονται»

Η Θεατρική Ομάδα Νέων “Άγ. Πορφύριος ο Μίμος” θα παρουσιάσει το κωμικό θεατρικό έργο των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου “Οι Γερμανοί ξανάρχονται” σε σκηνοθεσία Ιωάννη Νικόλτσιου.

Στις 16,17,18 Ιουνίου και ώρα 21:15’ στο Θέατρο «Προκόπειο» πολυδύναμο πνευματικό κέντρο (Καραμαούνα 29, Καλαμαριά).

 

Αντί εισιτηρίου, οι θεατές θα μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν για το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Καλαμαριάς .

 

Λίγα λόγια για το έργο

 

Με αφορμή την ακραία κομματική αντιπαράθεση ανάμεσα στη δεξιά και την αριστερά και τις υπέρμετρες υλικές απαιτήσεις της κόρης του, Καίτης, και της γειτόνισσάς του, Μαριγώς, ο κεντρικός πρωταγωνιστής της παράστασης, ο Σωτήρης, έμπλεος αγανάκτησης για την πολιτική κομπορρημοσύνη και τη μέθη του υλικού ευδαιμονισμού της κοινωνίας που ζει, αναφωνεί στην πρώτη σκηνή «……Το νου σας, όμως, το νου σας γιατί ο Θεός τιμωρεί τους ασεβείς. Φωτιά θα ρίξει να μας κάψει, στη μέση θα ανοίξει τη γη να μας καταπιεί. Το Χίτλερ, το Χίτλερ, θα τον αναστήσει και θα τον στείλει για να δούμε τι είχαμε και τι χάσαμε……». Έτσι, ο Θεός, που δεν είναι τιμωρός, αποφασίζει να δώσει ένα πολύ καλό μάθημα……

 

Λίγα λόγια για την Ομάδα

 

Η θεατρική μας ομάδα «Άγιος Πορφύριος, Ο Μίμος» συγκροτήθηκε το 2005 αρχικά από νέους της ενορίας του Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς. Σύντομα όμως η δημιουργική της εμβέλεια επεκτάθηκε και εκτός των συνόρων της και εδώ και πολύ καιρό αγκαλιάζει νέους από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης που επιθυμούν να την πλαισιώσουν. Για έντεκα συναπτά έτη πορεύτηκε ως Θεατρική Ομάδα «Άγιος Παντελεήμων» και μόλις πέρυσι ανέλαβε τα σκήπτρα της επίσημης Θεατρικής Ομάδας της Ιεράς Μητρόπολης Καλαμαριάς με το όνομα «Άγιος Πορφύριος, Ο Μίμος».

 

Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Τηλ  2310487292

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ