Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Δεξίωση από τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη

Eπίσηµη δεξίωση,  με αφορμή την εθνική εορτή της Ρωσικής Οµοσπονδίας, παρέθεσε ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξάντρ Π. Στσερµπακόβ, την ∆ευτέρα 12 Ιουνίου 2017, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Η τελετή άνοιξε με την ακρόαση των εθνικών ύµνων της Ρωσίας και της Ελλάδας και ακολούθως διαβάστηκε ο χαιρετισµός της υφυπουργού εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Μ. Κόλλια-Τσαρουχά από την εκπρόσωπό της Κ. Χεµπεκίδου.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας Α. Στσερµπακόβ απηύθυνε οµιλία στους παρευρισκόμενους και απένειµε επιστήθιο διακριτικό σήµα του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας “Για συνεργασία” στην πρόεδρο του συλλόγου συµπατριωτών της Αλεξανδρούπολης “Ρωσικό σπίτι” Ιουλία Γαβρίλοβα, σε αναγνώριση της πολυετούς συµβολής της στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών πολιτιστικών και διαπεριφερειακών δεσµών.

Η κ. Ι. Γαβρίλοβα στον ευχαριστήριο λόγο της αναφέρθηκε στις σχέσεις αδελφοποίησης µεταξύ της Αλεξανδρούπολης και της περιοχής Βίµποργκσκι της Αγίας Πετρούπολης και παρέδωσε στον Γενικό Πρόξενο ζωγραφικό πίνακα του Θ. Αγγλιά,  αφιερωµένο στην σχέση αδελφοποίησης της Αλεξανδρούπολης µε τη “Βόρεια πρωτεύουσα” της Ρωσίας.

Στη συνέχεια η νεανική συµφωνική ορχήστρα του Ωδείου Περαίας “Ορφέας”, υπό τη διεύθυνση του µαέστρου Ί. Εφήµωβ, εκτέλεσε κλασικά έργα ρώσων συνθετών. Σε αναγνώριση της συµβολής τους στην προώθηση της ρωσικής μουσικής κουλτούρας και την ανάδειξη των ελληνορωσικών πολιτιστικών δεσµών ο Γενικός Πρόξενος Α. Στσερµπακόβ απένειµε τιµητικά διπλώµατα στη διεύθυνση του Ωδείου, τον καλλιτεχνικό διευθυντή και τα µέλη της νεανικής ορχήστρας.

Στην αίθουσα της δεξίωσης παρουσιάστηκε η έκθεση φωτογραφιών του Κ. Ασήµη “Κρεµλίνα και µοναστήρια της Ρωσίας”.

Στη δεξίωση παρευρέθηκαν: εκπρόσωπος υφυπουργού εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κ. Χεµπεκίδου, Γενικός Πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη S. Pavic, Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας O.Y. Okan, Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Α. Μανδρίτης, Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη V. Pisanchev, Γενικός Πρόξενος της Γερµανίας στη Θεσσαλονίκη W. Stechel, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α` Θεσσαλονίκης Μ. Μπόλαρης, βουλευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων Β` Θεσσαλονίκης Γ. Λαζαρίδης, βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Α` Θεσσαλονίκης Ι. Σαρίδης, εκπρόσωπος ∆ιοικητού του Γ΄ ΣΣ Υποστράτηγος Χ. ∆ρίβας, Αν. Γενική Γραµµατέας ∆ΟΣ και ΑΣ Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Κ. Τεκτονίδου, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καβάλας Θ. Μαρκόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ ∆ράµας Α. Πατακάκης, εκπρόσωποι Υπηρεσίας ∆ιεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, στελέχη δηµοτικών, στρατιωτικών και αστυνοµικών Αρχών, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, επίτιµοι πρόξενοι, πρόεδροι επιµελητηρίων και συλλόγων συµπατριωτών, καθηγητές και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων.

Στη φωτογραφία ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Στσερµπακόβ (με το μικρόφωνο) στην διάρκεια παλαιότερης εκδήλωσης στο βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης Παιδεία “Ανατόλια” (Δ.Γούναρη 39, Καμάρα), κατά την οποία παρουσιάστηκε το έργο Ρώσων συγγραφέων. θυμηθείτε την εκδήλωση πατώντας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ