Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
11.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img

Στους «Επίμονους Θεσσαλονικείς» εντάχθηκε ο Ηλίας Ζάικος

Στον κύκλο των «Επίμονων Θεσσαλονικέων», των προσωπικοτήτων που με τη δράση και το έργο τους διαμόρφωσαν το νεότερο πρόσωπο της πόλης, εντάχθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου, ο μουσικός Ηλίας Ζάικος.

«Όταν ακούς έναν άνθρωπο της Θεσσαλονίκης να παίζει μουσική που σε βάζει στον πόνο του Νότου και το βουητό του Μισισσιπή, είναι μια έκπληξη που ποτέ δεν ξεπερνάς», σχολίασε ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Νίκος Καρράς, δίνοντας στον δεξιοτέχνη κιθαρίστα και ερμηνευτή των μπλουζ το μετάλλιο και το αναμνηστικό φύλλο των «Επίμονων Θεσσαλονικέων», που δίνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ.

«Ο τίτλος του Επίμονου Θεσσαλονικέα είναι τιμητικός και αγαπησιάρικος και σε συνδυασμό με την συμπάθεια που έχω κι εγώ για τους δημοσιογράφους με παρακίνησε να είμαι μαζί σας. Κανείς δεν καταφέρνει άλλωστε κάτι αν δεν έχει τη στήριξη των άλλων, που λέγεται αγάπη» είπε ευχαριστώντας το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ ο Ηλίας Ζάικος.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Βολωνάκης τόνισε την γενναιοδωρία του τιμώμενου στον τρόπο που μεταφέρει τη μεγάλη θεωρητική γνώση του σε νεότερους και στην τάση του να εντοπίζει ταλέντα, ενώ αναφέρθηκε σε μια παράπλευρη προσφορά του στον πολιτισμό, τις εκπομπές του από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στο παρελθόν.

«Mας κόλλησε τα μπλουζ σαν να ήταν ίωση» είπε για τον τιμώμενο ο επιχειρηματίας στον χώρο του πολιτισμού Νίκος Στεφανίδης, και θύμισε ότι τα αμερικανικά μπλουζ σχήματα αναγνώριζαν τους Blues Wire, το γκρουπ του Ηλία Ζάικου, ως το καλύτερη μπλουζ μπάντα εκτός ΗΠΑ.

Η βραδιά (παρά τη βροχή) έκλεισε με τον Ηλία Ζάικο να ερμηνεύει με την κιθάρα του αγαπημένα τραγούδια.

Η εκδήλωση ήταν η πρώτη από τη σειρά #PRESS_taratsa που προετοίμασε το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ για το καλοκαίρι και γίνονται στην ταράτσα του κτηρίου της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Στη φωτογραφία απο αριστερά Βολωνάκης, Στεφανίδης, Ζάικος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ