Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή σε συναυλιακή μορφή

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει, μετά την επιτυχία που είχε στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το μουσικό έργο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή σε συναυλιακή μορφή και για μία μοναδική παράσταση στο  Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών,  τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, στις 21.30’.

Το έργο βασίζεται στην έμμετρη  ποιητική μυθιστορία του Βιντσέντζου Κορνάρου και κρατάει την πρωτότυπη διάλεκτο και τη δομή του αναγεννησιακού έργου. Η σύγχρονη μελοποίηση του αναγεννησιακού αριστουργήματος  από τον Δημήτρη Μαραμή φέρνει ένα οικείο μουσικά λεξιλόγιο, με αναφορές από blues, Jazz, και rock χρώματα παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση.

Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια του πόθου και τις περιπέτειες των δύο νέων.

Στη Μονή Λαζαριστών θα παρουσιαστεί ο συναυλιακός Ερωτόκριτος  του συνθέτη, ένας κύκλος τραγουδιών με ενδιάμεσα αφηγηματικά μέρη προερχόμενα από το μιούζικαλ, το οποίο με τη σειρά του είναι βασισμένο στο ποιητικό έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο καταξιωμένος ερμηνευτής Θοδωρής Βουτσικάκης και οι ταλαντούχες τραγουδίστριες Ελένη Δημοπούλουκαι Μέλα Γεροφώτη. Συμμετέχουν ως special guests οι Νίκος Κύρτσος, Ανέστης Ιωαννίδης και Θάλεια Μαυρίδου ενώ τo σχήμα διευθύνει και συνοδεύει στο πιάνο ο συνθέτης.

Ο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη παραγωγή και ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το Μάιο του 2017 στις νέες εγκαταστάσεις της στο Kέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μία εβδομάδα πριν την πρεμιέρα όλα τα εισιτήρια και των δέκα παραστάσεων ήταν εξαντλημένα, ενώ η υποδοχή του κόσμου ήταν ενθουσιώδης και όλες οι κριτικές διθυραμβικές.

Τιμές εισιτηρίων:
10€ (κανονικό)
8€ (φοιτητικό)
5€ (ανέργων)
Προπώληση:
www.viva.gr
Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, τηλ. 2310589200
Σάρωθρον (Κατούνη 17, Λαδάδικα)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ