Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
17.4 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img

Μουσικές εκδηλώσεις στο Ελαιόρεμα του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

Πέντε ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις με αφορμή την 21 η Ιουνίου, «Παγκόσμια ημέρα μουσικής» διοργάνωσε στο Ελαιόρεμα της Πυλαίας ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, από 23 έως 30 Ιουνίου.

Οι συναυλίες περιλαμβάνουν μουσικά σχήματα και σολίστες που εκτείνονται από το ελληνικό τραγούδι, την Jazz, την κλασική μουσική έως και την Παραδοσιακή μουσική του Πόντου . Συμμετέχουν γνωστά μουσικά συγκροτήματα, αλλά και καλλιτεχνικές ομάδες σε εθελοντική βάση, με τον συντονισμό και την επιμέλεια του μουσικού Ηρακλή Καζάκη.

«Από το 2015 με αφετηρία την αντίστοιχη ημερομηνία, ο δήμος μας ξεκίνησε μια προσπάθεια για την καθιέρωση ενός καινοτόμου εαρινού μουσικού θεσμού με την συνύπαρξη διαφόρων μουσικών ειδών που πραγματοποιούνται σε διάφορους ανοιχτούς χώρους. Φέτος επιλέξαμε το Ελαιόρεμα της Πυλαίας για τις μουσικές εκδηλώσεις μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας, Σωκράτης Δωρής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων εκδηλώσεων:

  • Τρίτη 27 Ιουνίου στο Ελαιόραμα Πυλαίας συναυλία με το οργανικό & φωνητικό μουσικό σύνολο παλαιάς μουσικής Ricercar σε ένα πρόγραμμα μπαρόκ μουσικής.
  • Τετάρτη 28 Ιουνίου στο Ελαιόραμα Πυλαίας συναυλία με τo μουσικό και φωνητικό σύνολο Grikanta σε Ελληνόφωνα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας.
  • Πέμπτη 29 Ιουνίου στο Ελαιόραμα Πυλαίας συναυλία με τo μουσικό και φωνητικό σύνολο «Ξύλινα κουτάλια» με περιήγηση στην παραδοσιακή Ελληνική μουσική από τα παράλια της Μικράς Ασίας και των νησιών του Αιγαίου .
  • Παρασκευή 30 Ιουνίου στο περιβάλλοντα χώρο της Βυζαντινής Καμάρας Πυλαίας συναυλία του μουσικού συνόλου ΟΡΦΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ. Πρόκειται για 20μελές μουσικό σύνολο που ερμηνεύει μελωδίες από την αρχαία Ελλάδα.

Χορηγός της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Προσφοράς Αγάπης «Καίτη Παπαποστόλου» που εδρεύει στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

  • Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη
  • Ώρα έλευσης: 21:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ