Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η συνταγή της εβδομάδας – Τσιπούρες αλά σπετσιώτα

Τσιπούρες αλά σπετσιώτα είναι η συνταγή της γευσιγνώστριας και συγγραφέως βιβλίων μαγειρικής Κικής Εμμανουηλίδου, που προσφέρουμε αυτή την εβδομάδα στους φίλους της e-εφημερίδας μας.

Τα βιβλία της Κικής Εμμανουηλίδου κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία.

 

Τσιπούρες αλά σπετσιώτα

Υλικά

  • 2 μέτριες τσιπούρες (καθαρισμένες)
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 1 κούπα ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουταλιά πελτές ντομάτας διαλυμένος
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 ντομάτα ώριμη, σε ροδέλες
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Kαθαρίζετε τις τσιπούρες τις πλένετε καλά και τις αλατίζετε. Τις στρώνετε σε βαθύ πυρέξ. Σε καυτό λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε την ντομάτα, τον πελτέ, το κρασί, το λεμόνι, το μαϊντανό, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και τα δίνετε μια βράση όλα μαζί. Τα περιχύνετε στις τσιπούρες. Στρώνετε στην πλάτη των ψαριών τις ροδέλες της ντομάτας. Τις αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 45 λεπτά.

Μερίδες: 2

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ