Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Η Τρικυμία» στο θέατρο Κήπου από την Push Your Art Company

«Η Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από την Push Your Art Company ανεβαίνει στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου 2017 που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουλίου, ώρα: 21:30’, στο θέατρο Κήπου.

Η Push Your Art Company είναι ένας πυρήνας νέων καλλιτεχνών και παραγωγών από διάφορους χώρους. Άλλες θεατρικές παραγωγές στο ενεργητικό της είναι οι παραστάσεις «Νυκτόβια ζώα» του Χ. Μαγιόργκα, «Μαζί με τ’ άπλυτα» του Κρ.Ντουράνγκ και «Γελώντας άγρια» του Κρ.Ντουράνγκ. Site: pushyourart.gr. Facebook: Push Your Art Company – new

Υπόθεση: Στο μαγεμένο νησί της ιστορίας μας απόλυτος άρχοντας είναι ο Πρόσπερο, ο εξόριστος Δούκας του Μιλάνο που έχασε το θρόνο του από το σφετεριστή αδερφό του Αντόνιο, με τη βοήθεια του βασιλιά της Νάπολης Αλόνσο. Εκεί ζει απομονωμένος με την κόρη του Μιράντα, το πειθήνιο πνεύμα Άριελ και το δύσμορφο σκλάβο Κάλιμπαν, αφοσιωμένος στις μυστικιστικές τέχνες. Όταν μια φοβερή τρικυμία θα φέρει, όχι τυχαία, ναυαγούς στο νησί του τους σφετεριστές, η ιστορία θα οδηγηθεί στη λύση της μέσα από τα ξόρκια, τον έρωτα και την συγχώρεση, δηλαδή όλα εκείνα τα συστατικά της μαγείας που καθιστούν το έργο του Σαίξπηρ μοναδικό και αξεπέραστο.
«Είμαστε από το υλικό που είναι φτιαγμένα τα όνειρα» γράφει ο Σαίξπηρ «και τα όνειρα τα φτιάχνουμε εμείς» συμπληρώνουμε οι ίδιοι. Μια ομάδα τεσσάρων ηθοποιών και μιας χορεύτριας αφηγούνται την μαγική ιστορία της Τρικυμίας μέσα από ένα χαρούμενο καρναβάλι εναλλαγής ρόλων και χρωμάτων, πραγματικότητας και φαντασίας, τρέλας και λογικής, τραγικού και κωμικού. Οι εικόνες και τα όνειρα φτιάχνονται μπροστά στα μάτια των θεατών με όλα τα θεατρικά υλικά: τα σώματα, τους ήχους, τη μουσική, το φως. Η παράσταση έγινε δεκτή στο σημαντικότερο και μεγαλύτερο φεστιβάλ κλασικού θεάτρου στον κόσμο, το Almagro International Festival of Classical Theatre, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο στο Almagro της Ισπανίας, και θα παρουσιαστεί εκεί στις 24 Ιουλίου.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος
Σκηνοθεσία: Κική Στρατάκη
Πρωτότυπη μουσική: Θεόδωρος Αλβανός
Σκηνικά – κοστούμια: Πέτρος Φραγκόπουλος, Μίλτος Δίγκας
Επιμέλεια κίνησης: Rhiannon Morgan
Επιμέλεια φωτισμών: Πολύβιος Σερδάρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Γκαϊτατζής
Οργάνωση παραγωγής: Ειρήνη Σεβαστοπούλου
Φωτογραφίες – video: Ιωάννα Τοκμακίδου
Trailer: Γαβρήλος Ψαλτάκης
Παραγωγή: Push Your Art Company
Ερμηνεύουν οι: Γιάννης Μαυρόπουλος, Rhiannon Morgan, Θωμαή Ουζούνη, Σοφία Σακελλαρίου, Πέτρος Φραγκόπουλος
Εισιτήρια:
10€ κανονικό, 8€ μειωμένο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ