Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
28.5 C
Thessaloniki
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img

“Το πρόβλημα των τριών σωμάτων” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις SEΛΙΝΙ

Το εκδοτικό φαινόμενο στην επιστημονική φαντασία της Κίνας, όπως χαρακτηρίστηκε, που κέρδισε το βραβείο HUGO 2015, το βιβλίο “Το πρόβλημα των τριών σωμάτων” του Liu Cixin, κυκλοφορεί στην χώρα μας από τις εκδόσεις SΕΛΙΝΙ.

Υπόθεση: 1967: η Γιέ Γουέντζι γίνεται μάρτυρας του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου  του πατέρα της από τους Ερυθροφρουρούς κατά την διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης στην Κίνα. Το γεγονός αυτό δεν θα καθορίσει μόνο την υπόλοιπη ζωή της, αλλά και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, η αστυνομία του Πεκίνου ζητά από τον μηχανικό νανοτεχνολογίας Γουάνγκ Μιάο να διεισδύσει σε μια μυστική σέχτα επιστημόνων ύστερα από μια σειρά ανεξήγητων αυτοκτονιών. Η έρευνα του Γουάνγκ θα τον οδηγήσει σε ένα περίεργο διαδικτυακό παιχνίδι και θα τον παρασύρει σε ένα εικονικό κόσμο που κυριαρχείται από την ανεξέλεγκτη και απρόβλεπτη αλληλεπίδραση των τριών ήλιων του.
Αυτό είναι το πρόβλημα των τριών σωμάτων και είναι το κλειδί για τα πάντα: το κλειδί για τον θάνατο των επιστημόνων, το κλειδί για μια συνωμοσία που καλύπτει έτη φωτός και το κλειδί για την απειλή αφανισμού που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

O Liu Cixin , γεννημένος το 1963, είναι ο εκπρόσωπος της νέας γενιάς συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας στην Κίνας και είναι αναγνωρισμένος ως η κορυφαία φωνή της. Έχει κερδίσει το Κινεζικό βραβείο Galaxy επί οκτώ συναπτά έτη, από το 1999 ως το 2006 και ξανά το 2010. Το αντιπροσωπευτικό του έργο, «Το Πρόβλημα Των Τριών Σωμάτων», κέρδισε το βραβείο Hugo το 2015, ενώ ήταν υποψήφιο για τα βραβεία Nebula, Cambel καθώς και το γαλλικό Grand Prix de l’imaginaire.
Τα έργα του έτυχαν παγκόσμιας αναγνώρισης λόγω της δυναμικής ατμόσφαιρας και της λαμπερής φαντασίας του. Ο Liu Cixin είναι μέλος της China Writers’ Association και της Shanxi Writers’ Association.

Άκρως ευρηματικό και ενδιαφέρον….
Το εύρος του είναι τεράστιο.
Μπαράκ Ομπάμα, 44ος Πρόεδρος των Η.Π.Α.

Ένα εξαιρετικό μείγμα από επιστημονικές ιδέες που προκαλούν δέος, έξυπνης πλοκής και ιδιόρρυθμων αλλά πειστικών χαρακτήρων, δοσμένο με απλό ύφος ικανό να επισημάνει τα κρυμμένα νοήματα.
The Times

Ένα ορόσημο της κινεζικής επιστημονικής φαντασίας.
New York Times

Ένα συγκλονιστικό, πλούσιο σε ιδέες, γεμάτο δράση μυθιστόρημα που μας προσφέρει την ενδιαφέρουσα προοπτική της Ανατολής… είναι μία τριλογία που, όπως και η επική Γαλαξιακή Αυτοκρατορία του Ασίμοφ, είναι προορισμένη να γίνει ένα απαραίτητο  κλασσικό έργο της επιστημονικής φαντασίας.
Starburst Magazine

SΕΛΙΝΙ,  Χαριλάου Τρικούπη 56-58, 106 80 Αθήνα τ: 2103834254, 2103625100

Θα το βρείτε και στα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης Παιδεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ