Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
11.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img

Στο αποχετευτικό δίκτυο της ΕΥΑΘ οικισμός των Μετεώρων

Λύση στο χρόνιο αίτημα σύνδεσης κατοίκων των Μετεώρων με το αποχετευτικό της δίκτυο έδωσε η ΕΥΑΘ. Πρόκειται για οικίες σε οικόπεδα παραχωρημένα από τον δήμο Παύλου Μελά, οι οποίες εξυπηρετούνται από βόθρους εμφανίζοντας συχνά προβλήματα δυσοσμίας και υπερχείλισης.

Από τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, η ΕΥΑΘ, σε συνεννόηση με το δήμο Παύλου Μελά, δίνει  τη δυνατότητα στους κατοίκους- με εξουσιοδότηση του δήμου Παύλου Μελά- να συνδεθούν με το ήδη ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης, με τις προβλεπόμενες από την εταιρεία ευκολίες πληρωμής.

«Πρόταγμά μας είναι η δημόσια υγεία κι η προστασία του περιβάλλοντος. Το ιδιότυπο καθεστώς ιδιοκτησίας του οικισμού αυτού των Μετεώρων στεκόταν εμπόδιο στη σύνδεση των κατοίκων του με το κεντρικό δίκτυο της ΕΥΑΘ. Σε συνεργασία με τον δήμο Παύλου Μελά επεξεργαστήκαμε συμβατή λύση, η οποία να διευκολύνει σε κάθε περίπτωση τους πολίτες αυτήν τη δύσκολη οικονομικά περίοδο. Ανεπεξέργαστα λύματα στους δρόμους και βόθροι δε νοούνται στη ζώνη ευθύνης της ΕΥΑΘ», επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, καθηγητής Γιάννης Ν. Κρεστενίτης.

Όπως ενημερώνει η ΕΥΑΘ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται από τη Δευτέρα στο Τμήμα Έκδοσης Αδειών Σύνδεσης Αποχέτευσης της ΕΥΑΘ Α.Ε. (Τσιμισκή 98, 1ος όροφος) και να υποβάλλουν σχετική αίτηση, συνοδευόμενη από εξουσιοδότηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του δήμου Παύλου Μελά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαίωση δημάρχου ή αντιδημάρχου ότι το οικόπεδο ανήκει στον Δήμο Παύλου Μελά κι ότι το κτίσμα είναι αυθαίρετο, έγγραφα σύνδεσης του κτίσματος με άλλους κοινωφελείς οργανισμούς όπως η ΔΕΗ, τοπογραφικό διάγραμμα, Ο.Τ. και υπόδειξη από πλευράς δήμου του επιθυμητού σημείου κατασκευής της ιδιωτικής διακλάδωσης του οικοπέδου με το αποχετευτικό δίκτυο). Αφού εξεταστούν οι αιτήσεις, θα υπολογιστεί το κόστος κατασκευής της κάθε ιδιωτικής διακλάδωσης, οι ενδιαφερόμενοι θα καταβάλουν ποσό τουλάχιστον ίσο με τον αναλογούντα ΦΠΑ, ενώ το υπόλοιπο θα αποπληρωθεί σε τρεις δόσεις μέσα από τους λογαριασμούς τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους, στο γραφείο του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων δήμου Παύλου Μελά, τηλ. 2313 302345.

φωτό voria

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ