Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Αφιερωμένο στην ειρήνη το GREENWAVE FESTIVAL 2017

Mε κεντρικό θέμα την ειρήνη, θα γίνει το φετινό 7ο GreenWave Festival, από τις 14 έως τις 17 Σεπτεμβρίου στο δημοτικό πάρκο της ΧΑΝΘ, με πλούσιες εκδηλώσεις, υπέροχες συναυλίες, προβολές, εργαστήρια, δρώμενα, εκθέσεις, eco-bazaar, vegan κουζίνα κτλ.

Το GreenWave Festival είναι  μια εναλλακτική οικολογική γιορτή. Διοργανώνεται, για 7η συνεχόμενη χρονιά, από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με δεκάδες οργανώσεις, δίκτυα, ομάδες της πόλης. Υλοποιείται χάρη στην εθελοντική προσφορά πλήθους ανθρώπων, που προσφέρουν τον χρόνο και την ενέργεια τους τόσο σε θέματα οργάνωσης και σχεδιασμού, όσο και σε πρακτικότερα ζητήματα καθ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. Από το 2011 που ξεκίνησε, συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους κάθε Σεπτέμβριο, που ελεύθερα και αυτόνομα συνεργάζονται, συνδιαλέγονται, επικοινωνούν, δρουν και αντιμετωπίζουν προβλήματα τοπικά, επιβίωσης, περιβάλλοντος, έμπρακτης αλληλεγγύης κλπ.

Πλούσιες συμμετοχές και εκδηλώσεις

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το GREENWAVE FESTIVAL θα φιλοξενήσει και θα δώσει τη δυνατότητα τόσο σε οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και πρωτοβουλίες να  προτείνουν δράσεις, να διαμαρτυρηθούν, να διεκδικήσουν όσο και σε παραγωγούς και μεταποιείς αγροτικών βιολογικών προϊόντων, καλλιτέχνες και χειροτέχνες/ισσες, κατασκευαστές/στριες και εμπειροτέχνες/ισσες  με οικολογικό προσανατολισμό να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Μπορούν να συμμετέχουν:

  • Οικολογικές, περιβαλλοντικές & κοινωνικές οργανώσεις ή εγχειρήματα
  • Πρωτοβουλίες για θέματα υγείας & παιδείας
  • Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις
  • Παραγωγοί & μεταποιείς αγροτικών προϊόντων
  • Καλλιτέχνες (εικαστικά, λογοτεχνικά, μουσικά κλπ.), κατασκευαστές/στριες (έπιπλα, παιχνίδια, μικροκατασκευές, κλπ.) και εμπειροτέχνες/ισσες (παρουσιάσεις διαφόρων τεχνικών κατασκευής και δημιουργίας)
  • Παρασκευαστές/στριες διαφόρων σκευασμάτων (καλλυντικών, σαπουνιών, υλικών περιποίησης κλπ.)

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το φεστιβάλ εκτός από τις κεντρικές πολιτικές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων δράσεων, συζητήσεις, προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις, εργαστήρια κάθε είδους (δημιουργικά, καλλιτεχνικά βιωματικά, επιμορφωτικά), θεατρικά δρώμενα, δράσεις για παιδιά, happenings,  εκθέσεις και φυσικά όπως κάθε χρόνο eco-bazaar, vegan κουζίνα και υπέροχες συναυλίες.

http://greenwavefestival.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ