Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Γιορτή Σαρδέλας στο Σταυρό Θεσσαλονίκης

Τα προϊόντα της γης και της θάλασσας του δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να έχουν την τιμητική τους και αυτό το καλοκαίρι, σε ένα διαρκές φεστιβάλ γεύσεων, που οργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ), σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, τη σκυτάλη παίρνει η νόστιμη σαρδέλα του Στρυμονικού κόλπου, που παραδοσιακά αποτελεί αγαπημένη λιχουδιά για κατοίκους και επισκέπτες, στην περιοχή του Σταυρού.

Η Γιορτή Σαρδέλας, έχει ως επίκεντρο το λιμάνι του Σταυρού και οργανώνεται από τον ΟΠΑΠ του Δήμου Βόλβης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρού «Μέγας Αλέξανδρος».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σήμερα, ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου του Σταυρού, έδρας του δήμου Βόλβης και αρχίζουν παραδοσιακά το πρωί με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Συνεχίζονται το απόγευμα, με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και λαϊκό γλέντι, ενώ κατά τη διάρκεια της γιορτής θα προσφέρονται δωρεάν σαρδέλα και θαλασσινά εδέσματα.

Το φετινό φεστιβάλ γεύσεων του δήμου Βόλβης, άρχισε παραδοσιακά με τη Γιορτή Λιπαριάς στη Μικρή Βόλβη, το μοναδικό νόστιμο ψάρι, που ζει μόνο στη λίμνη Βόλβη. Συνεχίστηκε με τη Γιορτή Ρίγανης στη Μαυρούδα, στην περιοχή της οποίας, καλλιεργείται ρίγανη, από τις πιο ποιοτικές πανελλαδικά, καθώς και με τη Γιορτή Καλαμποκιού στο Σχολάρι, που προβάλει το εύγεστο καλαμπόκι Σχολαρίου. Ολοκληρώνεται το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 στον Ξηροπόταμο, με την Γιορτή Πιροσκί, αφιερωμένη κυρίως στο παραδοσιακό ποντιακό έδεσμα του χωριού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ