Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για την καταψήφιση των “Δημητρίων”

Ανακοίνωση σχετικά με την καταψήφιση του προγράμματος των “ΔΗμητρίων” (θυμηθείτε εδώ) εξέδωσε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης με την οποία επιτίθεται στην δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης “Εντάξει” και στον επικεφαλής της Σταύρο Καλαφάτη ενώ αφήνει αιχμές για συμβούλους της παράταξης “Πρωτοβουλία” που επίσης δεν ψήφισαν το πρόγραμμα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

“Με χαμηλής έμπνευσης ατάκες σε συνδυασμό με εμμονικές επαναλήψεις ξύλινου πολιτικού λόγου επιχειρεί ο κ. Καλαφάτης να συγκαλύψει την ανεπάρκεια ουσιαστικής «αντιπολίτευσης» απέναντι στη Διοίκηση Μπουτάρη.

Η πολιτικά εμπαθής και εκδικητική καταψήφιση του προγράμματος των «Δημητρίων» (ενώ ο προϋπολογισμός και η καλλιτεχνική επιτροπή είχαν εγκριθεί σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο) θα αποτελεί στίγμα και όνειδος για την παράταξη των «Εντάξει» και όσους αθροίστηκαν ξωπίσω της.

Ο θεσμός του παλαιότερου και μεγαλύτερου φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, τα «Δημήτρια», θα συνεχιστεί με επιτυχία παρά τις μικροπολιτικές αντιδράσεις όσων «εζυγίσθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς» στις ευθύνες τους απέναντι στην πόλη και στον κόσμο της δημιουργίας και του πολιτισμού.

Η «Πρωτοβουλία» και η Διοίκηση του Δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν το έργο της αλλαγής της πόλης, για το οποίο τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, ενώ ο κ. Καλαφάτης και οι λοιποί «επίδοξοι» θα ξεροσταλιάζουν με το «αν εγώ ήμουν δήμαρχος» για πολλά ακόμη χρόνια”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

Ο επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει” απάντησε στη διοίκηση του δήμου:

«Για άλλη μία φορά η “Διοίκηση”, εξαπολύει επίθεση κατά των “Εντάξει”, επειδή τολμούν να ασκήσουν το ρόλο τον οποίο τους ανέθεσε η πόλη: Να αντιπολιτευθούν υπεύθυνα και με επιχειρήματα. Η “Διοίκηση” η οποία αποδείχτηκε πως αντιπροσωπεύει ό,τι πιο παλιό υπάρχει, αντί να απαντήσει για ποιον λόγο προτιμά τις απευθείας αναθέσεις σε κάθε της δραστηριότητα, αντί να βρει καλλιτεχνικό διευθυντή για έναν ιστορικό θεσμό όπως είναι τα “Δημήτρια”, αντί να πείσει τους ίδιους τους συμβούλους της να βρίσκονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να ψηφίσουν τις προτάσεις της, προσπαθεί να συνεχίσει αυτό που μόνον γνωρίζει: Να βρει μια καλή ατάκα για τα social media. Όσο για την απειλή ότι “θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει το έργο της”, της επισημαίνουμε ότι ως τώρα το έργο της περιορίζεται στην πλήρη απουσία της από τα σημαντικά και η απόδοσή της μπορεί να περιγραφεί με δύο, μόνον λέξεις: Απόλυτο μηδέν», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ