Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
11.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img

Προβολές στους θερινούς κινηματογράφους Νεάπολης-Συκεών

Μια ευχάριστη εναλλακτική διέξοδο ψυχαγωγίας και ένα χαρούμενο διάλειμμα από την καθημερινότητα προσφέρει και αυτή την εβδομάδα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με τις προβολές δύο νέων ταινιών στους θερινούς του κινηματογράφους.

Συγκεκριμένα, με νέα ώρα προβολών, στις 9 μ.μ., το πρόγραμμα συνεχίζεται από χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου, μέχρι και το τέλος της εβδομάδας με την ταινία «Glory/Slava», που κατάφερε να αποσπάσει πέντε διεθνή βραβεία και την ταινία «Ο Πιστός/(Μ)uchenik/The Student», η οποία εντυπωσίασε κατά τη προβολή της στο Φεστιβάλ των Καννών.

Το Σινέ Άλσος στη Δ.Ε. Συκεών και το Σινέ Παράδεισος στη Δ.Ε. Νεάπολης, περιμένουν τους θεατές για να απολαύσουν τις ταινίες της εβδομάδας, μέσα σε καταπράσινες οάσεις δροσιάς, προσφέροντας στο κοινό μια εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας και χαλάρωσης μέσα στο καλοκαίρι.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

► «Glory/Slava»

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:        Κριστίνα Γκρόζεβα, Πέταρ Βαλτσάνοφ

ΠΑΙΖΟΥΝ  :            Στέφαν Ντενολιούμποφ, Μαργκίτα Γκόσεβα, Κίτονταρ Τοντόροφ,          Μίλκο Λαζάροφ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:               101΄ (Άνω των 13)

ΘΕΜΑ: Ένας επόπτης σιδηροδρομικών γραμμών (λάινσμαν) κατά την  καθημερινή του επιθεώρηση βρίσκει εκατομμύρια λέβα στις ράγες του σιδηροδρόμου και τα παραδίδει στην αστυνομία.  Το κράτος κάνει μια εκδήλωση προς τιμήν του όπου η Τζούλια Στάνκοβα, επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Μεταφορών, παίρνει το παλιό του ρολόι, οικογενειακό κειμήλιο, για να μπορέσει να του απονεμηθεί ένα καινούριο- δώρο για το ήθος του. Στην πορεία το νέο ρολόι χαλάει και η αδίστακτη υπεύθυνη του υπουργείου Στάνκοβα ή οποία χάνει το παλιό ρολόι, χρησιμοποιεί τον εργάτη ως αντιπερισπασμό στην συγκάλυψη κάποιας οικονομικής ρεμούλας. Εδώ ξεκινά η απεγνωσμένη μάχη του τίμιου εργάτη να επανακτήσει το οικογενειακό του κειμήλιο και τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Ειδική Μνεία-Βραβείο Don Quixote στον Φεστιβάλ Κιν/φου Λοκάρνο και πέντε ακόμα διεθνή βραβεία.

 

► «Ο Πιστός/(Μ)uchenik/The Student»

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:    Κίριλ Σερέμπρενικοφ

ΠΑΙΖΟΥΝ:          Πετρ Σκβόρτσοφ, Βικτόρια Ισάκοβα, Τζούλια Ογκ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:            118΄ (Άνω των 15)

ΘΕΜΑ: Ο Βένια, ένας μοναχικός και περιθωριοποιημένος έφηβος ο οποίος βρίσκει ανακούφιση μέσα από το  λόγο της βίβλου, σταδιακά μεταμορφώνεται σ’ έναν σύγχρονο Ταρτούφο που φέρνει με τις ερωτήσεις του την ανατροπή, τόσο στο σπιτικό, όσο και στο σχολικό περιβάλλον. Σε μικρό χρονικό διάστημα όλοι γύρω του συνεπαίρνονται από τις βεβαιότητες του νεαρού που χρησιμοποιεί τσιτάτα της Βίβλου για να καυτηριάσει την επιπόλαιη – και διάχυτη σεξουαλικότητα- συμπεριφορά των συμμαθητών του, ενώ δεν διστάζει να έρθει σε κόντρα τόσο με τους καθηγητές του όσο και με τον παπά της ενορίας. Ο νεαρός «χριστιανοταλιμπάν» που αρχίζει να εκδηλώνει ακραίες συμπεριφορές, δεν διστάζει να έρθει  σε μετωπική σύγκρουση με την άθεη καθηγήτρια Βιολογίας, οδηγώντας το δράμα σε μια τραγική  κατάληξη. Ειδικό βραβείο «François Chalais» Φεστιβάλ Καννών, Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλύτερης Μουσικής.

ΣΙΝΕ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ»: Νεάπολη, περιοχή Στρεμπενιώτη – Τηλ.: 2310.631700

ΣΙΝΕ «ΑΛΣΟΣ»: Συκιές, Δενδροφυτεία – Τηλ.: 2310.200190

ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 9.00 μ.μ.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 5 ευρώ

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ