Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης

Για 11η συνεχόμενη χρονιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας θα φιλοξενήσει στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, το «11ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής», από την Πέμπτη 31 Αυγούστου ως την Κυριακή 3 του Σεπτέμβρη. Ο Σύλλογος, ο οποίος κλείνει σε λίγους μήνες τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του, βρίσκεται στην ιστορική έδρα του Δήμου Χαλκηδόνος του νομού Θεσσαλονίκης και αποτελεί έναν ζωντανό πολιτιστικό οργανισμό που αγκαλιάζει την Παράδοση.

Στις 4 βραδιές του Φεστιβάλ, θα παρελάσουν στη σκηνή του μουσικές και χοροί από 5 διαφορετικές χώρες με την Ελλάδα να έχει την τιμητική της. Νεπάλ, Λιθουανία, Ιταλία, Σερβία και διάφορες περιοχές της Ελλάδος, θα εκπροσωπηθούν από τους 180 χορευτές και μουσικούς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα απαράμιλλο μουσικοχορευτικό θέαμα, βασισμένο στην παράδοση τους. Μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό του φεστιβάλ, να γνωρίσει από κοντά μακρινούς πολιτισμούς, αλλά και να διασκεδάσει με τα ζωντανά γλέντια που ακολουθούν μετά το τέλος των επίσημων παραστάσεων και να ενώσει τα βήματά του στον χορό με ανθρώπους άλλων εθνοτήτων, μέχρι το πρωί. 4 βραδιές γεμάτες χορό, διασκέδαση και πλούσιο θέαμα συνθέτουν μια από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιφέρεια Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκηδόνος και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όλα τα φιλοξενούμενα χορευτικά θα εμφανίζονται στις 21.00′ στην σκηνή του Φεστιβάλ κάθε μέρα από τις 31/8 ως και τις 3/9 παρουσιάζοντας διαφορετικό πρόγραμμα κάθε φορά, ώστε να καταφέρουν να μας ταξιδέψουν όσο πιο κοντά στην κουλτούρα τους γίνεται. Το «11ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής» πραγματοποιείται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο, καταπράσινο χώρο, στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου Γέφυρας, έναν χώρο φιλικό προς όλες τις ηλικίες, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ