Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Στα «Πρέσπεια 2017» και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Στη συναυλία αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, στα ερείπια της βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου στο ομώνυμο νησάκι, θα παραστεί αύριο Σάββατο 26 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός είναι προσκεκλημένος του καλλιτεχνικού διευθυντή του Οργανισμού “Πρέσπεια” και δημιουργού του φεστιβάλ Γιώργου Λιάνη.

Οι εκδηλώσεις «Πρέσπεια» που διοργανώνονται για 28η χρονιά περιλαμβάνουν συναυλίες στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στη Μικρή Πρέσπα, στην πόλη της Φλώρινας, στο Αμύνταιο αλλά και στην παραλία της λίμνης Βεγορίτιδας στον Άγιο Παντελεήμονα.

Κεντρικό θέμα των φετινών εκδηλώσεων είναι το αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, με τη μεγάλη συναυλία, που θα γίνει αύριο, στον Άγιο Αχίλλειο. Ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος πρώτος ερμήνευσε τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα παρουσιάσουν στο κοινό το πορτρέτο αυτής της σπουδαίας μορφής των Γραμμάτων μέσα από στίχους και κείμενα δικά του αλλά και άλλων, σε επιμέλεια της Αγαθής Δημητρούκα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 24 Αυγούστου με μια μεγάλη συναυλία της Ηρώς Σαΐα στον αύλειο χώρο της νέας δημοτικής βιβλιοθήκης «Γιώργος Λιάνης». Σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική βραδιά στο Αμύνταιο με το νεανικό συγκρότημα «Μέλισσες» και την Κυριακή 27 Αυγούστου συναυλία από την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και την Παυλίνα Βουλγαράκη, στην πλατεία της Φλώρινας. Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει με λαϊκή μουσική βραδιά με την Πάολα, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα, στη λίμνη Βεγορίτιδα.
φωτογραφία: Άγιος Αχίλλειος, βασιλική

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ