Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
24.5 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img

Βραδιές γαστρονομίας στη «Βαλκανική Πλατεία»

Ιδιαίτερο χρώμα στη «Βαλκανική Πλατεία 2017», που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης – Συκεών (βλέπετε εδώ) αναμένεται να προσδώσουν οι «Βραδιές Γαστρονομίας» υπό τους ήχους παραδοσιακών μουσικών, με τη Θράκη και την Κύπρο να στέλνουν τα καλύτερά τους προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές που επαναφέρουν αναμνήσεις και διεγείρουν αισθήσεις.

Την Τετάρτη 30 Αυγούστου, στις 19.00’, στην περιοχή Στρεμπενιώτη, η διακεκριμένη σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Κική Εμμανουηλίδου, εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, θα μας ταξιδέψει με τις συνταγές της στη Θράκη και θα μαγειρέψει πατσίνα και  ομελέτα με καβουρμά Ριζίων. Υπό τους ήχους παραδοσιακής θρακιώτικης μουσικής και με τη συμμετοχή του Χορευτικού Συγκροτήματος δήμου Νεάπολης-Συκεών  η βραδιά θα κλείσει με ένα θρακιώτικο γλέντι.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, στις 19.00’ στον ίδιο χώρο, η Ένωση Κυπρίων Βορείου Ελλάδος θα οργανώσει  barbeque με κυπριακές σεφταλιές και χαλούμι σε ένα κυπριακό γλέντι με πολύ χορό και παραδοσιακή μουσική από το χορευτικό της τμήμα.

Τα βιβλία της Κικής Εμμανουηλίδου κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ