Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
24.5 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img

Οδοιπορικό στα «Μοναστήρια της Κρήτης» από τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο

Το νέο βιβλίο “Μοναστήρια της Κρήτης” του Δημήτρη Σωτηρόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δ. Σωτηρόπουλος», το οποίο αποτελεί ένα οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Κρήτης. Προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος. Μέσα από 356 σελίδες, 400 έγχρωμες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, κατατοπιστικούς χάρτες, πλούσια ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες, παρουσιάζονται 40 Ιερές Μονές της Κρήτης, «σε μια μοναδική έκδοση που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη όσων ευλαβούνται τα Ορθόδοξα Μοναστήρια και ενδιαφέρονται για την Ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου μας», όπως αναφέρει ο εκδοτικός οίκος.
Ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, φωτογράφος – εκδότης με καταγωγή από τα Χανιά και πετυχημένη παρουσία στην έκδοση ποιοτικών βιβλίων για το Άγιον Όρος, την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, τα Μετέωρα, την Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη, επιχειρεί, αυτή τη φορά, την καταγραφή των Ιερών Προσκυνημάτων της λεβεντογέννας Κρήτης: Από το Ηράκλειο ως το Λασίθι κι από το Ρέθυμνο ως τα Χανιά, ο συγγραφέας περιηγείται στα Μοναστήρια της κρητικής γης, που διακρίνονται για την πνευματικότητα και την προσφορά τους στους Αγώνες για την Ελευθερία.
Ο συγγραφέας τονίζει ότι «από την πρώτη στιγμή που πατά κανείς το πόδι του στην Μεγαλόνησο, αντιλαμβάνεται ότι τούτος ο τόπος έχει κάτι το ιδιαίτερο. Εδώ, η επέλαση του τουρισμού δεν έχει αλλοιώσει την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία, το φιλότιμο, την πίστη στον Θεό. Αυτή η ευλάβεια των κατοίκων της Κρήτης, τους οδήγησε στην δημιουργία μεγάλου αριθμού Ιερών Μονών, οι οποίες παραμένουν και σήμερα ακμάζουσες μοναστικές κυψέλες, με τις ανδρικές και γυναικείες Αδελφότητές τους να διακρίνονται για την ευσέβεια και την απλότητά τους.»

Τηλέφωνα παραγγελιών – πληροφοριών: 210 4111770 και 6978 619094
Εmail: dimsotiropoulos79@gmail.com
Ιστοσελίδα, E-Shop: www.dimitrisotiropoulosbooks.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ