Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Αποχαιρετώντας το Cassini» – Παρουσίαση ψηφιακής παράστασης

Επ΄ ευκαιρίας της ολοκλήρωσης της αποστολής Cassini στον πλανήτη Κρόνο, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της ψηφιακής πλανηταριακής παράστασης «Αποχαιρετώντας το Cassini», παραγωγής του Θεοφάνη Ματσόπουλου, ταυτόχρονα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στην Πεντέλη, με την συμμετοχή του «Φορητού Ψηφιακού Πλανηταρίου (Planetarium OTG)» και στο Πλανητάριο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ, στη Θεσσαλονίκη.

Στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης τις ακόλουθες ώρες: 19.00, 19.30, 20.00, 20.30, 21.00, 21.30, 22.00. Παράλληλα με τις παραστάσεις θα γίνεται παρατήρηση του πλανήτη Κρόνου με το ιστορικό τηλεσκόπιο Newall.

Στο ΝΟΗΣΙΣ, στη Θεσσαλονίκη, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 20.30′.

Παράλληλα, στις 20.00′ στο μεν Αστεροσκοπείο της Πεντέλης θα πραγματοποιηθεί σύντομη διάλεξη διάρκειας μισής ώρας σχετικά με την αποστολή του Cassini από τον Δρ. Νικόλαο Σέργη (Επιστημονικό Συνεργάτη στην έδρα της «Επιστήμης του Διαστήματος» της Ακαδημίας Αθηνών) στο δε Πλανητάριο του ΝΟΗΣΙΣ, στη Θεσσαλονίκη από τον Δρ. Κλεομένη Τσιγάνη (Αναπληρωτή Καθηγητή Αστροφυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Φυσικής).

Για την ομιλία στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο 210-3490160. Το «Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο» όπου θα πραγματοποιηθούν οι προβολές, έχει χωρητικότητα ανά παράσταση 40 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο ΝΟΗΣΙΣ απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διάθεση των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το ταμείο του την ίδια ημέρα από τις 19:00 και έως εξάντλησης των διαθέσιμων θέσεων.

Είσοδος ελεύθερη

Τρόπος μετάβασης με αστικό λεωφορείο
Γραμμή 66 (Χαριλάου – Θέρμη) αφετηρία Νέα Ελβετία.
Πληροφορίες
ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
www.noesis.edu.gr
www.facebook.com/NoesisScienceCenter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ