Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Σύμφωνο Συνεργασίας του ΑΠΘ με το Thessaloniki Convention Bureau

Σύμφωνο συνεργασίας, υπεγράφη σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου 2017, μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Γραφείου Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Μητροπολιτικής περιοχής Θεσσαλονίκης – Thessaloniki Convention Bureau (TCB), έχοντας ως σκοπό την ενίσχυση της κοινής προσπάθειας για την ανάδειξη της συνεδριακής δραστηριότητας της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το ΑΠΘ αποτελεί ένα από σημαντικότερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα, με σημαντική θέση στην παγκόσμια κατάταξη μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστήμιων (θέση 248 παγκοσμίως και θέση 99 στην Ευρώπη για το πρώτο εξάμηνο του 2017), γεγονός που επισφραγίζει το υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό και ερευνητικό υλικό που επιτελείται σε αυτό.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας συνυπέγραψαν, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Thessaloniki Convention Bureau, κος Ιωάννης Ασλάνης (δεξιά στη φωτογραφία) και o Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής κος Περικλής Μήτκας (αριστερά) ενώ στην συνάντηση παρευρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤCB, καθώς και η Αναπληρώτρια Πρύτανη Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, καθηγήτρια του τμήματος Νομικής Σχολής, κ. Δέσποινα Κλαβανίδου.

Κοινός στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η γνωστοποίηση των υπηρεσιών που διαθέτει το TCB στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, με σκοπό την ενίσχυση των διαδικασιών για την προσέλκυση και διοργάνωση συνεδρίων στη Θεσσαλονίκη. Ο Πρύτανης, κ. Μήτκας τόνισε τη συνέργεια που θα έχει η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με το TCB για την ενδυνάμωση της συνεδριακής δραστηριότητας της ακαδημαϊκή κοινότητας.

Η κ. Κλαβανίδου ανέφερε τη σημασία της συνεργασίας του TCB με την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ, που θα συμβάλει στην υλοποίηση καινοτόμων δράσεων προς όφελος του τοπικού συνεδριακού τουρισμού.

Ο κ. Ασλάνης τόνισε πως σκοπός αυτής της συνεργασίας, μεταξύ άλλων, είναι να κοινοποιηθεί στη μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας πως το ΤCB είναι παρών να υποστηρίξει κάθε βήμα για τη διεκδίκηση ενός συνεδρίου, συνδέοντας τον συνεδριακό ιστό της πόλης με ένα δίκτυο επαγγελματιών – μελών έτοιμο να προφέρει τις υπηρεσίες του.

Επίσης, οι δυο φορείς συμφώνησαν στην πραγματοποίηση κοινών δράσεων για να γνωστοποιηθούν οι υπηρεσίες του TCB στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ