Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
23.9 C
Thessaloniki
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img

“Έξυπνα” υδρόμετρα της ΕΥΑΘ στην 82η ΔΕΘ

Με «έξυπνα» υδρόμετρα και νερό της βρύσης στην κυριολεξία «κατεβαίνει» στην 82η ΔΕΘ η ΕΥΑΘ, δείχνοντας πώς οι τεχνολογίες αιχμής βελτιώνουν την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και συμβάλλουν στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Ειδικότερα, από το Περίπτερο 15 (σταντ 40) η ΕΥΑΘ ξεκινά φέτος ένα πιλοτικό πρόγραμμα που, μέσα από τεχνολογίες αιχμής, επιτρέπει στον καταναλωτή να ενημερώνεται για τις καθημερινές καταναλώσεις του και να ελέγχει το υδρόμετρό του από τον υπολογιστή ή ακόμη και το κινητό του!

Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπορούν, με τη δοκιμαστική εγκατάσταση «έξυπνων» υδρομέτρων κι «έξυπνων» διακοπτών νερού και την ανάπτυξη των σχετικών ηλεκτρονικών εφαρμογών τους, να ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση του νερού στο σπίτι ή τον επαγγελματικό τους χώρο, να παρακολουθούν… από κοντά τις χρεώσεις τους, να ειδοποιούνται αυτόματα σε τυχόν διαρροή και να παρεμβαίνουν άμεσα, απ’ όπου κι αν βρίσκονται, ανοίγοντας ή κλείνοντας την παροχή του νερού τους!

Η υλοποίηση του προγράμματος αυτού θα αποτελέσει για την ΕΥΑΘ «βήμα» για την εφαρμογή νέων υπηρεσιών νερού στη Θεσσαλονίκη, με προφανή, μετρήσιμα αποτελέσματα στην τσέπη του καταναλωτή και στην προστασία των διαθέσιμων υδατικών πόρων.

Παράλληλα, οι επισκέπτες του περιπτέρου θα «φεύγουν» με πρακτικές συμβουλές για το νερό που πίνουμε και την προστασία του, την προφύλαξη των εσωτερικών – οικιακών δικτύων από τον παγετό, όπως και γενικές πληροφορίες για τις υδραυλικές εγκαταστάσεις μας και τη σχέση τους με την ποιότητα του νερού.

Σε κεντρικό σημείο, εξάλλου, θα προβάλλεται πάνω σε δορυφορική εικόνα το επιχειρησιακό πλάνο της εταιρείας για το νερό, με παρουσίαση τόσο των υφιστάμενων υποδομών του δικτύου ύδρευσης όσο και των μελλοντικών, όπως προβλέπει το επενδυτικό σχέδιο της ΕΥΑΘ ύψους 165 εκατ. ευρώ. Με τα έργα αυτά αναμένεται να καλυφθούν οι μελλοντικές, αυξημένες ανάγκες του πολεοδομικού ιστού σε νερό, οι επεκτάσεις σε νέες περιοχές, όπως και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ποιότητά του.

Την Κυριακή 10 και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου (από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα) θα λειτουργήσει παιδική γωνιά, με τις εκπαιδεύτριες των εργαστηρίων του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ να παρουσιάζουν δείγματα της δουλειάς που θα ξεδιπλωθεί αυτήν τη σχολική χρονιά στο Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης.

Τέλος, σε συνέχεια της πρόσφατης ΚΥΑ για τον περιορισμό κατανάλωσης της λεπτής πλαστικής σακούλας, η ΕΥΑΘ θα δίνει στους επισκέπτες της σακούλες πολλαπλών χρήσεων ως ελάχιστη συνδρομή στη δημιουργία ενός νέου περιβαλλοντικού προτύπου στην πόλη μας.

Η έκθεση θα λειτουργεί και φέτος καθημερινά, 4 μ.μ. – 10 μ.μ., και τα Σαββατοκύριακα, 10 π.μ. – 10 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ