Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Συναυλία στο σταθμό “Παπάφη” του υπό κατασκευή μετρό Θεσσαλονίκης

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Κλεάνθη Ζαρίμπα με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών στον σταθμό «Παπάφη» του υπό κατασκευή μετρό Θεσσαλονίκης διοργανώνει η Αττικό Μετρό Α.Ε. υποδεχόμενη την φετινή 82η ΔΕΘ. Η συναυλία θα δοθεί την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.00′, στο τρίτο επίπεδο του σταθμού, έτσι ώστε το κοινό της εκδήλωσης να έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την κεντρική αποβάθρα και τις δίδυμες σήραγγες.
Για τους θεατές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συναυλία θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. “Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη συναυλία παρακαλούνται να καλέσουν στα τηλέφωνα 2310 504 714 και 2310 504 768 (ώρες γραφείου) προκειμένου να λάβουν τη σχετική πρόσκληση”.Ο σταθμός “Παπάφη” βρίσκεται στην οδό Παπάφη 33 και Αλ. Συμεωνίδη και η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης πραγματοποιείται από την οδό Συμεωνίδη.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αττικό Μετρό Α.Ε., το Μετρό Θεσσαλονίκης προχωρεί με γοργούς ρυθμούς και για πρώτη φορά βλέπει ορίζοντα ολοκλήρωσης. Σήμερα έχει διανοιχθεί το σύνολο (100%) των σηράγγων της Βασικής Γραμμής του έργου. Παράλληλα, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται τα έργα πολιτικού μηχανικού (80%), τα αρχιτεκτονικά τελειώματα στους σταθμούς (35%), ενώ έχει ξεκινήσει και η εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (6%). Στο πλαίσιο της διαδικασίας προμήθειας του τροχαίου υλικού, έχει σταλεί από την Ιταλική εταιρεία που συμμετέχει στην ανάδοχο κοινοπραξία του έργου και εκτίθεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το πρώτο αυτόματο, χωρίς μηχανοδηγό, βαγόνι του Μετρό Θεσσαλονίκης. Στο ειδικά διαμορφωμένο βαγόνι στη ΔΕΘ θα βρίσκονται, κατά τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ, μηχανικοί και στελέχη της εταιρείας που θα ενημερώνουν τους πολίτες, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμο οπτικοακουστικό και ενημερωτικό υλικό (βίντεο, φωτογραφίες, έντυπο φυλλάδιο) για την πρόοδο του έργου του Μετρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, η προμήθεια του τροχαίου υλικού θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2018, ενώ εντός του 2019 προβλέπεται να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος και το 2020 η εμπορική λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ