Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με το νέο πρόεδρο του ΟΑΣΘ

Η επόμενη μέρα στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν σήμερα, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, στο Δημαρχείο.

Ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε βαρύτητα στη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και έκανε αναφορά σε ζητήματα που αναζητούν άμεση επίλυση προς όφελος της πόλης και των δημοτών. Μεταξύ αυτών, ο Δήμαρχος συμπεριέλαβε την αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων, την κατάσταση του στόλου των λεωφορείων και των στεγάστρων του ΟΑΣΘ και τόνισε: «Από την πλευρά μας θα επιμείνουμε ώστε η οποιαδήποτε νέα προμήθεια οχημάτων να αφορά σε ηλεκτρικά λεωφορεία. Ήδη ο δήμος έχει πάρει την πρωτοβουλία εγκατάστασης παροχής ρεύματος για ηλεκτρικά οχήματα στο Δημαρχείο».

Από την πλευρά του, ο Στέλιος Παππάς, ανέφερε: «Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς έχουμε κοινά πεδία δραστηριοτήτων και μόνο με τη συνεννόηση μεταξύ μας μπορούμε να δώσουμε λύσεις. Δεν έχουμε αναλάβει μόνο τη διαδικασία της εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ, αλλά σε αυτό το διάστημα πρέπει να κάνουμε προσπάθειες, ώστε οι συγκοινωνίες να αποτελέσουν πράγματι ένα κοινωνικό αγαθό για την πόλη. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με δικές μας προσπάθειες και με τη συνέργεια συναρμόδιων  φορέων όπως  ο Δήμος Θεσσαλονίκης».

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Παππάς, έχει οριστεί συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, για την ερχόμενη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, στις 11.00, στο Δημαρχείο (Βασ. Γεωργίου Α΄, 1), με αντικείμενο την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης στο νέο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ, Καλυψώ Γούλα, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς, Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Γιώργος Δημαρέλος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Σάββας Παναγιωτίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ