Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
28.5 C
Thessaloniki
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img

Πρόγραμμα τοιχογραφιών με κοινωνικό περιεχόμενο στην πόλη του Βόλου

“UrbanArtVenturesVol. 2” είναι ο τίτλος της δράσης που διοργανώνουν στον Βόλο οι φορείς Jugend-&Kulturprojekt e.V. (www.jkpev.de) και UrbanAct (www.urbanact.gr), 12-21 Σεπτεμβρίου 2017, η οποία είναι αφιερωμένη στην αστική τέχνη. Συμμετέχουν 35 καλλιτέχνες από το χώρο του graffiti και του street art και youth workers, από τη Γερμανία, τη Δανία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και τη Σερβία με αντικείμενο μελέτης και εφαρμογής το graffiti/street art, τις τοιχογραφίες και την αστική τέχνη.

Η δράση “UrbanArtVentures Vol.2″ περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες και εκδηλώσεις:

1. Graffiti/Τοιχογραφίες από επώνυμους καλλιτέχνες και εργαστήρια/workshops για παιδιά και νέους από τις 13 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου στους εξής χώρους:

ΕΕΕΕΚ Βόλου / Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων / 3ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου/ Περιοχή «Τζιγάντε» / Δημοτικό Στάδιο Βόλου.

Πέντε ομάδες καλλιτεχνών θα δημιουργήσουν μια σειρά τοιχογραφιών στα προαναφερθέντα σημεία στην πόλη του Βόλου. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι οι εξής:

APSET / ARTEZ / BETTINA DREIER / BIFIDO / BOJAN LACMANOVIC / CEDRIC MAGNIEN / DREYK THE PIRATE / GIACOMO ZORBA (THE OTHER) / IVESONE / JAMER / JULIETA.XLF / KEZ / MATTIA CAMPO DALLORTO / MARKUSHINGER / MILICADORDEVIC / NIKOLA MIHAJLOVIC / OXALIEN / SIVE / SOKAR UNO / TAXIS / VOLOTOW.819 /  WUPER / XOLAKA

 Με την ολοκλήρωση του προγράμματος καλλιτέχνες θα παρέμβουν σε κτίρια ιδιωτών που έχουν προσφέρει τις επιφάνειές τους μετά από ανοιχτό κάλεσμα των διοργανωτών.

 Έκθεση στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο (Μεταμορφώσεως 3, Βόλος) στην οποία παρουσιάζονται:

εικαστική έκθεση με έργα-posters των συμμετεχόντων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό

μια μοναδική συλλογή βιβλίων και λευκωμάτων σχετικά με την ιστορία και τα κινήματα τoυ graffiti και των τοιχογραφιών

έκθεση δράσεων των δύο φορέων που υλοποιούν τη δράση, Jugend– & Kulturprojekte.V. και UrbanAct

Η διάρκεια της έκθεσης είναι 12-30 Σεπτεμβρίου 2017 με ελεύθερη είσοδο και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 16 Σεπτεμβρίου 2017, 8 μ.μ. με εκπλήξεις και fire performance.

Η δράση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Βόλου, όπου θα παρουσιαστούν τα έργα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών ενώ θα ακολουθήσει closing party και fire performance από την Art of Flame.

Για καθημερινή ενημέρωση: https://www.facebook.com/UrbanArtVentures

Σχεδιασμός και Διοργάνωση: Jugend– & Kulturprojekt e.V. & UrbanAct

Υπό την αιγίδα: Δ.O.E.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμος Βόλου

Συνεργαζόμενοι Φορείς: ΕΕΕΕΚ Βόλου, Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων, 3ο και 9ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ