Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Στην τελική ευθεία η 82η ΔΕΘ και οι εκπλήξεις συνεχίζονται

Μια ανάσα από το τελευταίο Σαββατοκύριακο της 82ης ΔΕΘ, οπότε η επισκεψιμότητα αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο», και η διοργάνωση αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με νέες εκδηλώσεις, happenings και πολλές εκπλήξεις.

Χθες το μουσικό αφιέρωμα στον συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο από την Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Στέλιο Διονυσίου και τη Ζωή Παπαδοπούλου ταξίδεψε το κοινό σε λαϊκούς δρόμους, δίνοντας μια άλλη νότα στο συναυλιακό πρόγραμμα της Έκθεσης.

Απόψε, μετά τις 21:30, στη μουσική σκηνή της 82ης ΔΕΘ ανεβαίνουν η Τάμτα, το συγκρότημα «Μέλισσες» και οι Playmen, που αναμένεται να ξεσηκώσουν το νεανικό κοινό με τους ζωηρούς ρυθμούς τους. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου στην 82η ΔΕΘ.

Στις 16:30, στην αίθουσα του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης θα πραγματοποιηθεί το Greek-Chinese Cooperation Forum «One Belt-One Road:China and the balance of European interests», σε συνδιοργάνωση με το Balkans & Black Sea Cooperation Forum.
Στις 17:00, στην αίθουσα «Β» του Συνεδριακού Κέντρου «Ν.Γερμανός», θα φιλοξενηθεί εκδήλωση του Ελληνοκινεζικού Εμπορικού, Βιομηχανικού, Τουριστικού και Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

Στις 17:30, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για τη σημασία του παραμυθιού στη σωστή βρεφική ανάπτυξη, στο πάρκο του κτιρίου διοίκησης.

Στις 19:30, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα δώσει την παράσταση «Οι Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκό για παιδιά, στο πάρκο του κτιρίου διοίκησης.
Επίσης, για μία ακόμη φορά, σήμερα το απόγευμα, μετά τις 18:30, οι επισκέπτες της 82ης ΔΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον κινέζικο χορό του Λιονταριού από την ομάδα shao lin kung fu, που θα περιφέρεται χορεύοντας μέσα στους χώρους της Έκθεσης.

Στις 20:00 ο δήμος Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί παρουσίαση στο Περίπτερο Ανακύκλωσης (απέναντι από τον Πύργο του ΟΤΕ) με θέμα «Η Θεσσαλονίκη ως επενδυτικός και τουριστικός προορισμός», που θα γίνει από τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, κ. Σπύρο Πέγκα και στη συνέχεια θα μεταφραστεί στα κινέζικα από τον κ. Ορέστη Τσανγκ.

Για το βράδυ έχει προγραμματιστεί κινέζικη διανυκτέρευση για παιδιά στον πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού «WE». Πρόκειται για μια ξεχωριστή διανυκτέρευση για παιδιά, αφιερωμένη στον κινέζικο πολιτισμό, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει αφήγηση κινέζικων παραμυθιών, προβολή κινουμένων σχεδίων από την Κίνα, κινέζικη μουσική, βραδινό και πρωινό με κινέζικες λιχουδιές και ένας κινέζικος κρυμένος θησαυρός.

Και βέβαια το Μουσείο Frappe powered by Nescafe, οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά, η Cheapart, το Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης, Τεχνολογίας, Artecitya, η έκθεση «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού», υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Γ.Ν. Παπαγεωργίου, στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου «Ι.Βελλίδης», η έκθεση «Ιστολογική εικόνα και Τέχνη» του Εργαστηρίου Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στο περίπτερο 14 (AKADEMIA) και πολλά ακόμα περιμένουν τους επισκέπτες.

Αύριο, Σάββατο, στις 15:00 ξεκινά από τη Νότια Πύλη του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και το 50ο ΡΑΛΛΥ ΔΕΘ, που γιορτάζει μισό αιώνα ζωής και ετοιμάζεται να χαρίσει νέες συγκινήσεις στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το ωράριο της 82ης ΔΕΘ τις καθημερινές είναι 16:00 με 22:00 και το Σαββατοκύριακο 10:00 με 22:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ