Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Πολυμεσική έκθεση και πάρτυ έναρξης των 52ων Δημητρίων

Με τα εγκαίνια της πολυμεσικής, όπως χαρακτηρίζεται, έκθεσης «Revolution in Art» στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ-HELEXPO και ένα ξεχωριστό πάρτυ ξεκινούν οι εκδηλώσεις των 52ων Δημητρίων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, για την έκθεση και το πάρτυ:

Η ρωσική επανάσταση του 1917, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας του 20ου αιώνα, τοποθετείται στο επίκεντρο της ψηφιακής έκθεσης η οποία παρακολουθεί την ανάπτυξη των εικαστικών τεχνών στη Ρωσία μέσα από το έργο ρηξικέλευθων καλλιτεχνών, ομάδων και κινημάτων στο διάστημα από το 1900 έως το 1923, παράλληλα με τις ιστορικές εξελίξεις.

Φιλοξενώντας εικόνες προερχόμενες στην πλειοψηφία τους από τη συλλογή και το αρχείο Κωστάκη του ΚΜΣΤ, η έκθεση αποτυπώνει το όραμα της κοινωνικοπολιτικής αλλαγής σε συνδυασμό με τις ραγδαίες επιστημονικές εξελίξεις και τις κοινωνικές αλλαγές που σημειώθηκαν την περίοδο εκείνη, δημιουργώντας τις ιδεολογικές, φιλοσοφικές και υλικές προϋποθέσεις οι οποίες οδήγησαν στο εκρηκτικό αισθητικό φαινόμενο της ρωσικής πρωτοπορίας στις τέχνες.

Concept: Έλλη Χρυσίδου
Έρευνα: ΚΜΣΤ, Μαρία Τσαντσάνογλου
Ειδικός Σύμβουλος, Ερευνητής: Igor Voronkov
Σχεδιασμός έκθεσης: Εμμανουήλ Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Γιάννης Κατρανίτσας
Επεξεργασία Οπτικοακουστικού Υλικού: Γαβρίλος Ψαλτάκης

Συντονισμός: Βίκυ Δαλκράνη (HELEXPO), Δημήτρης Κουρκουρίδης (IEE), Λέλα Τσεβεκίδου, Σοφία Συμεωνίδου (Διεύθυνση Πολιτισμού, Δήμου Θεσσαλονίκης), Λυδία Χατζηιακώβου (ArtBOX)

Βοηθός για τη Συλλογή΄Υλικού: Αγγελική Χαριστού (ΚΜΣΤ)
Ενοικίαση Οπτικοακουστικού Εξοπλισμού: DIAPASON

Δικαιώματα ταινιών, Ποτέμκιν, Οκτώβρης και Απεργία: New Star
Σημ: Οι περισσότερες εικόνες ανήκουν στη Συλλογή Κωστάκη του ΚΜΣΤ

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ: Δήμος Θεσσαλονίκης -52α Δημήτρια, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ΔΕΘ -HELEXPO – ARTECITYA

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 1/10 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 1/10–03/12/2017

Δευτέρα-Παρασκευή
11:00-14:00,
Σάββατο 11:00-14:00
& 17:00-21:00,
Κυριακή
11:00-14:00

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ

OPENING PARTY

Η πολιτιστική διαδρομή της ανανέωσης και της εξωστρέφειας, το μεγάλο γοητευτικό ταξίδι της τέχνης, το οποίο με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη θα φέρει κοντά μας τις κουλτούρες του κόσμου, ξεκινά εδώ και αρχίζει με τις μελωδικότερες υποσχέσεις.

Το πάρτι εγκαινίων των 52ων Δημητρίων αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ξεχωριστή εμπειρία ενός φεστιβαλικού οδοιπορικού γεμάτου εμπειρίες και εκπλήξεις.

Ειδικά για την πρώτη βραδιά, ο d.j. Γιάννης Τσουκαλάς ανεβαίνει στα decks και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από μουσικές και ήχους της Ρώσικης Επανάστασης. Ένα πάρτι έναρξης γεμάτο τέχνη… και  επανάσταση…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ