Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Από την Θεσσαλονίκη ξεκινάει η πανελλήνια εκστρατεία της WWF Ελλάς «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης»

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί τον πρώτο σταθμό της νέας πανελλήνιας εκστρατείας της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς με τίτλο «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης», με τη συμμετοχή του Δικτύου Εθελοντών του δήμου Θεσσαλονίκης. Από τις 2 έως τις 8 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί η διαδραστική κινητή έκθεση με στόχο την ευαισθητοποίηση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών, ως συνδιοργάνωση του δήμου Θεσσαλονίκης με την WWF Ελλάς.

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από επισκέψεις σχολείων και ιδιωτών καθώς και από έξι θεματικά περίπτερα που θα στηθούν στον χώρο του Δημαρχείου, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να κατανοήσουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής και τη σύνδεσή της με τη προστασία του περιβάλλοντος.

Οι δράσεις θα φιλοξενηθούν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1), με το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • 2 έως 6 Οκτωβρίου – Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης»:

– 08.45 έως 13.00 / Έκθεση ανοικτή μόνο για σχολεία

– 17.00 έως 21.00 – Έκθεση ανοικτή για το ευρύτερο κοινό

  • 7 και 8 Οκτωβρίου – Αίθουσα Νερού:00 έως 14.00 και  17.00 έως 21.00 – Έκθεση ανοικτή για το ευρύτερο κοινό

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς αποτελεί το ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου δικτύου του WWF (World Wide Fund for Nature). Βασική αποστολή της είναι να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα της χώρας, να συμβάλλει στη μείωση του ανθρώπινου αποτυπώματος μέσω βιώσιμων λύσεων και να αποτρέψει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με στόχο την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ