Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Έκθεση της Evi Kirma στην Myrό Gallery

Η Myrό Gallery φιλοξενεί νέα έργα της γνωστής ελληνίδας ζωγράφου Evi Kirma, στην Θεσσαλονίκη στον χώρο της Project Room και προσκαλεί τους θαυμαστές της τέχνης στα εγκαίνια που θα γίνουν την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, ώρα 20.00′.

Όπως αναφέρου οι διοργανωτές: Η EVI KIRMA στο ζωγραφικό της έργο αναπαριστά ανεικονικά την δική της ενδοχώρα, απαλλαγμένη από τοξικά συναισθηματικά απόβλητα. Έχοντας ως εμμονή από την αρχή της εικαστικής της πορείας τον φόβο του εγκλωβισμού –συναισθηματικό, σεξουαλικό, πολιτικό, κοινωνικό, οικογενειακό, ψυχικό κτλ- ξορκίζει την εμμονή της, δίνοντας μέσα από το έργο της το στίγμα του απεγκλωβισμού και των διόδων διαφυγής.

Ψυχεδελικές, ονειρικές, ανεικονικές ωραιοποιημένες αφηγήσεις, ενός αποτυπωμένου απεγκλωβισμού, απόεγκλωβισμό παρελθοντικό, παροντικό ή μελλοντικό υπαρκτό ή φανταστικό. Μια μεγάλη γκάμα χρωματικών εναλλαγών που διαδέχονται η μία την άλλη, απλωμένες σε δυναμικές φόρμες γεωμετρικών ή μη σχημάτων, αφήνουν το αίσθημα της ευφορίας στον αναγνώστη.

Οι μικρές χρωματικές κουκίδες σημεία στιγμιαίας ευτυχίας είναι ενταγμένες στο γενικό σύνολο της ποθητής ψυχικής ανάτασης. Θέματα παρμένα από τον κόσμο μας, την θάλασσα, την γη, τον αέρα, τον ήλιο, την φωτιά, το σύμπαν, μικροσκοπικές και μακροσκοπικές απεικονίσεις καταγεγραμμένες στον καμβά με τον δικό της μοναδικό τρόπο, καλούν τον θεατή σε ένα ταξίδι διαφυγής από τους εγκλωβισμένους του κόσμους, από ένα παράθυρο στα όρια του καμβa.

Myrό Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνο 2310 269187

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017.
Η Myro Gallery θα είναι ανοικτή για το κοινό Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, και Σάββατο 11.00 – 15.00 στην διάρκεια της έκθεσης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ