Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ξεναγός στην πόλη ο ταξιδιωτικός οδηγός του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Στον πρώτο και καθοριστικό ξεναγό της Θεσσαλονίκης για τους φοιτητές που επισκέπτονται την πόλη εξελίσσεται ο ταξιδιωτικός οδηγός (έκδοση του ΕΟΤ) που διανέμει δωρεάν ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Ο ταξιδιωτικός έντυπος οδηγός της Θεσσαλονίκης που εκδίδεται στα Ελληνικά, Αγγλικά και Ρωσικά με 120 σελίδες , 150 φωτογραφίες και χάρτες, θεωρείται πλέον must της εξερεύνησης-ξενάγησης στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή. Εκατοντάδες φοιτητές και νέοι που καταφθάνουν στην πόλη συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα, στο Erasmus και στο δίκτυο AIESEC, φροντίζουν να εφοδιάζονται εξ αρχής με τον Οδηγό από τις γραμματείες των Πανεπιστημιακών Σχολών του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το τμήμα Εκπαιδευτικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  του ΑΠΘ για την χορήγηση νέων οδηγών που βοηθούν στην ενημέρωση των μελών ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού πανεπιστημίων του εξωτερικού για τη Θεσσαλονίκη. Διευκολύνουν τη διαμονή τους στην πόλη, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι του τμήματος.

Στις 9 Οκτωβρίου μάλιστα αναμένονται στη Θεσσαλονίκη περισσότεροι από 100 ξένοι φοιτητές και πανεπιστημιακοί για την Εβδομάδα Επιμόρφωσης του Προγράμματος Erasmus+ (Erasmus Staff Training Week). Η πρώτη γνωριμία τους με την πόλη θα είναι μέσω του Ταξιδιωτικού Οδηγού που έχει ζητηθεί και τον οποίο θα παραλάβουν από τον ΟΤΘ.

Από τους νέους εθελοντές της AIESEC, ένας αξιόλογος αριθμός έχει προσφέρει και εθελοντική υποστηρικτική εργασία σε δράσεις του ΟΤΘ κατά τη διάρκεια της διαμονής τους και συμμετέχει ενεργά μέσω των social media.

«Ευχαριστούμε τους νέους της AIESEC που με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους συμβάλουν εθελοντικά ώστε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ,μέσω των social media, να προβάλει περαιτέρω την πόλη μας » ανέφερε η πρόεδρος του ΟΤΘ – Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ κ. Βούλα Πατουλίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ