Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Συνεργασία ΕΥΑΘ με το Τελλόγλειο για εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Ύδρευσης

Σε μια χρονογραμμή που ξεκινά από τις στάμνες του 18ου αιώνα και φτάνει μέχρι τα… αντλιοστάσια του μέλλοντος θα «βαδίζουν» φέτος τα παιδιά που επισκέπτονται το Μουσείο Ύδρευσης, με τη συνεργασία και την εμπειρία του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ και στο πλαίσιο συμφωνίας που υλοποιεί με την ΕΥΑΘ.

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ξεδιπλωθούν αυτήν τη σχολική χρονιά σημείο αναφοράς θα είναι το ίδιο το κτίριο του μουσείου, το Κεντρικό Αντλιοστάσιο Θεσσαλονίκης, και η χρονολογία κατασκευής του (1890), ενώ η ιστορική διαδρομή της υδροδότησης της πόλης θα χρησιμοποιεί τα «εργαλεία» της τέχνης, της οικολογίας, της τεχνολογίας και της χαρτογράφησης. Ειδικές εκπαιδεύτριες – μουσειοπαδαγωγοί του Τελλογλείου θα ξεναγούν τα παιδιά στη μόνιμη συλλογή του μουσείου μέσα από βιωματικές – δημιουργικές εφαρμογές, ακόμη και μέσα από έργα γνώριμα του Φ. Κόντογλου και του Κ. Λούστα!

Το πρόγραμμα -ειδικά προσαρμοσμένο για μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- σκοπεύει να διαμορφώσει, μέσα από την ευαίσθητη οπτική της ιστορίας της τέχνης, μια οικολογική αντίληψη για το αυριανό «υδατικό αποτύπωμα» των μαθητών δημοτικού και γυμνασίου.

Το μουσείο (26ης Οκτωβρίου 19) δέχεται οργανωμένες επισκέψεις με ραντεβού και ελεύθερη είσοδο (τηλ. 2310.514029). Οι ξεναγήσεις διαρκούν μιάμιση ώρα περίπου και υπάρχει χώρος πάρκινγκ για τα λεωφορεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ