Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Αφηγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα από την Action Art

Αφηγήσεις παραμυθιών, παραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνει τον Οκτώβριο το πρόγραμμα της εικαστικής δράσης «Action Art», η οποία με βάση τη Θεσσαλονίκη, εξορμά στην περιφέρεια.

Το πρόγραμμα Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε από την Action Art, έχει ως εξής:

Αφηγήσεις, Παραστάσεις

  • 21  Οκτωβρίου 2017 «Παραμύθι μυθικό, Αμπελάκι, Αμπελάκι Ολυμπικό».

21  Οκτωβρίου στο Βιωματικό Πάρκο Λειβήθρων (Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας), η  αφηγήτρια  Ροδάνθη Δημητρέση (Action Art), θα αφηγηθεί το αρχαιολογικό παραμύθι  της Επίτιμης Εφόρου Ε. Πουλάκη – Παντερμαλή, «Παραμύθι μυθικό, Αμπελάκι, Αμπελάκι Ολυμπικό».

Η αφήγηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2017, «Πνοές Ανέμων», που υλοποιείται στις 19-22 Οκτωβρίου 2017, που οργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, σε συνεργασία με την Action Art, ιδιώτες και το Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας

Είσοδος ελεύθερη / Δηλώσεις συμμετοχής – τηλέφωνο επικοινωνίας: 23520 33884, 23510 47883.

  • 7 Οκτωβρίου 2017, «Ελάτε ν’ ακούσουμε, να πούμε παραμύθια!»

7 Οκτωβρίου, στις 6:00 μ.μ, στους BOOK &TOYS readers. readers, (Μεγάλου Αλεξάνδρου 45, Θεσσαλονίκη), η Ροδάνθη Δημητρέση αφηγήτρια, εικαστικός, παιδαγωγός, θα πραγματοποιήσει μια απολαυστική συνάντηση για παιδιά & γονείς. Mέσα από τα παραμύθια & τα παιχνίδια της φαντασίας παιδιά & γονείς θα επικοινωνήσουν με έναν άλλο τρόπο, σε έναν άλλο τόπο, αυτόν της χαράς & της δημιουργίας.

Είσοδος Ελεύθερη | Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής τηλ: 2310 77 8080                 http://www.bookstoys.gr/,  www.facebook.com/bookstoys/

  • 22 Οκτωβρίου στο Εκκοκκιστήριο ΙΔΕΩΝ (Πολιτιστικό Κέντρο Βέροια)

Ι«Το μυστικό, το όνειρο και της ευχής τ΄ αστέρι»

Μια παράσταση με παραμύθια που ανήκουν στην παγκόσμια άυλη κληρονομιά , μια παράσταση όπου η τέχνη της αφήγησης, της μουσικής και του τραγουδιού- της ερμηνείας, συναντώνται για να συνομιλήσουν  και να υφάνουν το δικό τους παραμύθι, με την αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση, την εξαίρετη ερμηνεύτρια Γιούλα Μιχαήλ και τον καταξιωμένο μουσικό Θανάση Μπιλιλή.

Θα παρουσιαστούν τέσσερα ιδιαίτερα παραμύθια από το παγκόσμιο ρεπερτόριο πλαισιωμένα από τους ελεύθερους αυτοσχεδιαστικούς μουσικούς δρόμους του πιάνου και της φωνής.

Η παράσταση φιλοξενείται στο Εκκοκκιστήριο ΙΔΕΩΝ, στο πλαίσιο των προγραμμάτων που οργανώνει η Αction Art για τη διάδοση της Αφηγηματικής Τέχνης και της Παγκόσμιας Άυλης Κληρονομιάς.

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: Action Art https://www.facebook.com/Action-Art-Εικαστική-Δράση-141282565972789/,  τηλ.2310 266857 & Εκκοκκιστήρια ΙΔΕΩΝ  τηλ.  697 244 0721 www.facebook.com/ekkokkistirio/

  • Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

«…Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» στο Βαφοπούλειο:  Κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, η Ροδάνθη Δημητρέση και μέλη και μέλη της ομάδας του Εργαστηρίου Αφηγητών θα πραγματοποιήσουν αφηγήσεις  παραμυθιών απ΄ όλο τον κόσμο, που υφάνθηκαν με τον προφορικό λόγο και διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά .

Είσοδος ελεύθερη με δηλώσεις συμμετοχής στα :εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές στο Βαφοπούλειο, στα τηλέφωνα 2310424132 &2310424133

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Διαδραστικές Αφηγήσεις  μέσα στη σχολική τάξη και  Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το πρόγραμμα  «Παραμύθι μύθαρος, κούκος και ρεβύθαρος…», αφορά σε όλες τις σχολικές βαθμίδες διαμορφωμένα κατάλληλα για τις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες .

Πληροφορίες:2310266857, info@action-art.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ