Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Σειρά εκδηλώσεων από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου

Το πρόγραμμα συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων που θα γίνουν τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο – Δεκέμβριο ανακοινώθηκε από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (Φράγκων 15, πληρ. τηλ. 2316009657). Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 
Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017
Ώρα 21.00
Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ
Είσοδος ελεύθερη
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου μουσικών εκτελεστών και διευθυντών συμφωνικής μπάντας, με τον διεθνούς φήμης μαέστρο και καθηγητή Miguel Angel Navarro, που θα γίνει στο Κρατικό Ωδείο και στο Κέντρο Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης 5-12 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται συναυλιακή σύμπραξη της Ορχήστρας Πνευστών του Κ.Ω.Θ και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης στην

 

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017
Ώρα 18.00 – 22.00
Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15
Είσοδος ελεύθερη
Το Κ.Ω.Θ. φιλοξενεί στο πλαίσιο της 6ης Μπιενάλε, σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης την περφόρμανς της καλλιτέχνιδας, Maria Jose Arjona.
Η περφόρμανς αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Περφόρμανς της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, «Φαντασιακές Εστίες-Imagined Homes» (30.09.2017-14.01.2018, www.thessalonikibiennale.gr) και οργανώνεται από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την υποστήριξη των 52ων Δημητρίων και την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).
Το σώμα, για την Maria Jose Arjona, είναι το πρώτο μας σπίτι, το οποίο συνεχώς επηρεάζεται και απειλείται από διαφορετικούς εξωγενείς παράγοντες και δυνάμεις. Το σώμα της καλλιτέχνιδος και οι ήχοι που αυτό παράγει μέσα από μια σειρά επαναλαμβανόμενων δράσεων, θα επιδιώξει να βρει τρόπους αντίστασης, επιτρέποντας στον θεατή να επανεξετάσει πώς ο χώρος και ο χρόνος αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

 
Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017
΄Ωρα 21.00
Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15
Είσοδος 10 / 8€.
Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο Περίπτερο Ενημέρωσης του Δήμου στην Πλατεία Αριστοτέλους, τηλ. 2310 272 022.
Οι Μarkus Stockhausen & Florian Weber στο Κ.Ω.Θ.
Tο Goethe-Institut Thessaloniki και το πολιτιστικό γραφείο United World, παρουσιάζουν την ενδέκατη συναυλία της σειράς «ΑΝΑΣΕΣ – Μουσικοί Κόσμοι»: ”ΙNSIDE OUΤ” – με τους Μarkus Stockhausen- τρομπέτα –φλικόρνο & Florian Weber- πιάνο στο πλαίσιο των 52ων Δημητρίων Θεσσαλονίκης.

 
Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017
Πεζόδρομος Πλατείας Αγίας Σοφίας
FLASH MOB στο πλαίσιο των 52ων Δημητρίων Θεσσαλονίκης:
Ώρα: 18.00
Flash Mob από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης: εδώ περνούν όλοι καλά!! Στον φιλόξενο πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, με συντονιστές τους αρχιμουσικούς Βλαδίμηρο Συμεωνίδη και Δημοσθένη Φωτιάδη, η Ορχήστρα Εφήβων, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Κρατικού Ωδείου (διδασκαλία Σοφίας Γιολδάση). Ένα φιλόδοξο, ευφορικό, ανοιχτό σε όλους project.

 
Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017
Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15
Είσοδος 8/5 ευρώ
Ρεσιτάλ πιάνου του διακεκριμένου πιανίστα Παναγιώτη Τροχόπουλου.
Ο Παναγιώτης Τροχόπουλος παρουσιάζει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που καλύπτει όλες τις φάσεις του ρομαντισμού και το οποίο κορυφώνεται με την μεγάλη φαντασία του Liszt πάνω σε θέματα από την “Norma” του Bellini- μία όπερα με την οποία η Μαρία Κάλλας ουσιαστικά ταυτίστηκε.

 
Τετάρτη 8 και Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017
Ώρα 20.00
Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15
Είσοδος 8/5 ευρώ
Ο Αυλητής του Χάμελν – Μουσικοθεατρική παράσταση.
«Ο Αυλητής του Χάμελν», ένας λαϊκός μύθος καταγεγραμμένος από τους αδερφούς Γκριμ, είναι ένα περιπετειώδες κλασσικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που επιχειρεί να διασκεδάσει και να προβληματίσει το θεατή σχετικά με το διαχρονικό ζήτημα της χαμένης αθωότητας.
Επί σκηνής θα βρίσκονται ένας ηθοποιός και δύο μουσικοί για να ταξιδέψουν το κοινό σ’ έναν μαγικό κόσμο μυστηρίου και φαντασίας. Όχημα τους, η ζωντανή μουσική, το θέατρο σκιών και η συνεχής εναλλαγή ρόλων.
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Γιώργος Καραβασίλης
Μουσική Σύνθεση: Ανδρέας Τσέγας
Σκηνογραφία: Ελένη Τσιμίδου, Φανή Σκουλικίδη- Μπουκουβάλα
Οργάνωση Παραγωγής: Οδυσσέας Στραβοσκούφης
Αφηγητής-Ηθοποιός: Δημήτρης Σπορίδης
Μουσικό τόνο δίνουν οι “Twombone Ensemble” και είναι οι τρομπονίστες Γιώργος Αγγελάκης και Μενέλαος Καραγιάννης.
Η μουσική της παράστασης γράφτηκε ειδικά για δύο τρομπόνια με ολκό.

 
Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017
Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15
Είσοδος με εισιτήριο: 10 ευρώ, ισχύει ειδική προσφορά για φοιτητές και μαθητές οι οποίοι με επίδειξη του πάσο τους μπαίνουν δύο άτομα με ένα εισιτήριο.
Η MAERZBUEHNE και η NOTOS PLUS παρουσιάζουν σε συνεργασία τις Ιστορίες του κ. Κόυνερ του Μπέρτολτ Μπρεχτ.
Με αφορμή τα 60 χρόνια απο το θάνατο του Μπέρτολτ Μπρεχτ († 14/08/1956), η MAERZBUEHNE ανεβάζει υπό τη σκηνοθεσία του Μάρτιν Σάρνχορστ επιλογές από τη συλλογή των φιλοσοφικών παραβολών: Ιστορίες του κ. Κόυνερ, για πρώτη φορά, ως θεατρικό αναλόγιο. Μ’ αυτά τα σύντομα κείμενα, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ άγγιξε σ΄ ένα διάστημα τριάντα χρόνων ζητήματα όπως το γυναικείο φύλο, η ανθρώπινη αρετή κι η Φύση – συχνά με τρόπο χιουμοριστικό κι απροσδόκητο.
Ηθοποιοί: Μαριλένα Καβάζη, Νικόλας Πιπεράς
Αφηγήτρια/Ηχητικές παρεμβολές:Ειρήνη Αμπουμόγλι
Σκηνοθεσία/Επεξεργασία :Μάρτιν Σάρνχορστ
Φωτογραφία :Βίκυ Βράκα
Γραφιστικά :Δημήτρης Παναγιωτάκης
Διεύθυνση παραγωγής: Μάριον Χόφμαν

 
Δευτέρα 27, Τρίτη 28 και Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017
Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15
Οι ώρες θα ανακοινωθούν.
Σεμινάριο με τον ταλαντούχο αναγνωρισμένο μαέστρο, διευθυντή ορχήστρας και συνθέτη Philippe Forget, πάνω σε γαλλικό πρόγραμμα- melodie française- που είναι ένα ιδιαίτερο και όχι αρκετά προβεβλημένο κομμάτι του ρεπερτορίου των τραγουδιστών. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν οι σπουδαστές σε βάθος αυτό το είδος και να αποκτήσουν μια “πρωτογενή” γνώση πάνω σε τεχνικά και υφολογικά θέματα στη φωνητική μουσική των Ravel, Debussy, Poulenc, Faure, Satie, αλλά και Boris Vian, Gainsbourg, Kosma και γαλλικό chanson!”

 
Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Είσοδος10/5 ευρώ
Jesus Christ Super Star
Μουσική διασκευή: Αλέξανδρος Ιωάννου
Σκηνοθεία: Σοφία Καρακάντζα
Το δημοφιλές musical του Andrew Lloyd Webber που άφησε ιστορία στο παγκόσμιο μουσικό θέατρο, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μια διαφορετική εκδοχή από την ομάδα κρουστών, μονωδίας και χορωδίας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης τον Μάρτιου του 2016 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης με τεράστια επιτυχία.
Παρουσιάζεται και πάλι για ένα τριήμερο σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017
Ώρα 21.00
Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15
Είσοδος ελεύθερη
Μια συναυλία με δικές του προσωπικές συνθέσεις παρουσιάζει ο σπουδαστής πιάνου του ΚΩΘ Δημήτρης Παπαβασιλείου, και υπόσχεται μια πολύ όμορφη ατμοσφαιρική βραδιά με τον ίδιο στο πιάνο και στη φωνή, χαμηλό φωτισμό, και ένα ταξίδι σε μια άλλη εποχή.

 
Δευτέρα 11 – Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017
Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15
Οι ώρες θα ανακοινωθούν.
Είσοδος ελεύθερη
Ένα διαφορετικό τριήμερο !!
Τη Δευτέρα 11/12, Masterclass με τον μουσικολόγο και πιανίστα Νίκο Ορδουλίδη πάνω σε τεχνικά και αισθητικά ζητήματα στο ελληνόφωνο λαϊκό πιάνο. Την Τρίτη 12/12, ο Γιώργος Κοκκώνης, μουσικολόγος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, συνδιαλέγεται με τον Νίκο Ορδουλίδη. Στο επίκεντρο τίθεται η παρουσία του πιάνου «στα ανατολικά» με βάση την ιστορική δισκογραφία που προέρχεται από χώρες όπως η Τουρκία, η Ρουμανία, το Ιράν, η Αλγερία, η Ελλάδα και η Αίγυπτος. Την Τετάρτη 13/12, ο Άκης Πιτσάνης (τραγούδι) με τον Νίκο Ορδουλίδη (πιάνο) σε ένα ρεσιτάλ με ανασυνθέσεις τραγουδιών που προέρχονται από ελληνόφωνα λαϊκά ρεπερτόρια.

 
Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017
Οι ώρες θα ανακοινωθούν.
Σεμινάριο Κοντραμπάσου με τον εξαίρετο κοντραμπασίστα Wies de Boevé (μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας), νικητή του διαγωνισμού Bottesini 2017.

 

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017
Ώρα 19.30
Καθολική Εκκλησία, Φράγκων 19
Είσοδος ελεύθερη
Η υποβλητική ετήσια Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Κ.Ω.Θ
Με την Συμφωνική Ορχήστρα Κ.Ω.Θ. , τη Χορωδία του ΚΩΘ και σολίστες σπουδαστές του Ωδείου. Το πρόγραμμα και οι συντελεστές θα ανακοινωθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ