Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εκδηλώσεις τιμής στο άγαλμα Νικόλαου Βότση, στο Λευκό Πύργο

Τη μνήμη του Ναυάρχου Νικολάου Βότση τίμησε σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου η Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Βότσεια 2017”, που διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό.

– Ο Ναύαρχος Βότσης με το ανδραγάθημά του, τον τορπιλισμό τουρκικού θωρηκτού «ΦΕΤΙΧ ΜΠΟΥΛΕΝΤ» μέσα στο λιμένα της Θεσσαλονίκης (18 Οκτωβρίου 1912), κατάφερε να στερήσει το ηθικό από τον οθωμανικό στρατό και να διευκολύνει με αυτόν τον τρόπο την είσοδο του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη και την απελευθέρωσή της -.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το πρωί την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ναυάρχου Βότση στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Παραβρέθηκαν ο αρχηγός  ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η πρόεδρος της Μητροπολιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο υποστράτηγος, Γρίβας Χρήστος, ενώ η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνιζε εμβατήρια.

Στο πλαίσιο των Βοτσείων 2017, ο Θερμαϊκός Κόλπος γέμισε με καράβια, καθώς έλαβαν χώρα Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες με συμμετοχή τοπικών ναυταθλητικών συλλόγων.

Παράλληλα έγινε ρίψη στεφάνου στη θάλασσα προς τιμή του Άγνωστου Ναύτη.

Σημειώνεται ότι στις 19.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης για το Ναύαρχο Βότση στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

πηγή thestival.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ