Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι στην παραλία από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Τσιτσάνης, Βαμβακάρης, Χιώτης, Καλδάρας, Περιστέρης, Γενίτσαρης και Τατασόπουλος, «Αχάριστη» και «Χωρίσαμε ένα δειλινό», «Ο πασατέμπος» και «Το μαγκαλάκι», μπουζούκι, μπαγλαμάς, φωνές και κιθάρες δίνουν τον αλάνθαστα αυθεντικό τόνο της ελληνικής μουσικής παράδοσης σε μια εκδήλωση σε νοσταλγική κλίμακα που θα προσφέρει χαρές και συγκινήσεις.

Το σύνολο λαϊκής – ρεμπέτικης μουσικής του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μια ανθολογία αξέχαστων αγαπημένων λαϊκών και ρεμπέτικων τραγουδιών, από γνωστούς συνθέτες, με αφετηρία τη Σμύρνη και τη Μικρά Ασία και προορισμό τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, σήμερα Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, ώρα 18.00′ στο γυάλινο περίπτερο Νέας Παραλίας (ύψος Μακεδονία Παλλάς), στα πλαίσια των 52ων Δημητρίων.

Η θεματολογία των στίχων, γνωστή στους περισσότερους, κινείται ανάμεσα στην ξενιτιά και τον έρωτα, την μαγκιά και τη φυλακή, τη φτώχεια και τον πόνο.

Στο οκτέτο συμμετέχουν μαθητές γυμνασίου και λυκείου που αγαπούν το συγκεκριμένο είδος μουσικής και μέσα από την αφοσίωσή τους κατορθώνουν να διαδώσουν ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Ρεμπέτες:

Κοψαχείλης Άγγελος: φωνή-μπουζούκι
Γρηγοριάδης Χρυσόστομος: μπαγλαμαδάκι
Βασάρα Φρόσω: φωνή
Αλεξανδρίδης Γιώργος: κιθάρα
Κοντοπίδης Μιχάλης: κιθάρα
Τσαναξής Άγγελος: φωνή-μπουζούκι
Μπλένιος Σπύρος: μπουζούκι
Πεχλιβάνης Γρηγόρης: μπουζούκι

Υπεύθυνος συνόλου: Θοδωρής Κατσαούνης

Είσοδος Ελεύθερη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ