Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Ιστορίες για πιάνο” στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Συνθέσεις του Ηρακλή Πασχαλίδη που κάποτε συνομίλησαν με σκηνές από θεατρικά έργα, τώρα παιγμένες στο πιάνο από τον ίδιο, συνομιλούν μεταξύ τους και η κάθε μια μας διηγείται τη μικρή της ιστορία, φτιάχνοντας έτσι ένα πολυθεματικό έργο για πιάνο με τον τίτλο «Ιστορίες για πιάνο». Τον τίτλο αυτό έχει η συναυλία που θα δοθεί την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, στις 20.30΄, με τον Ηρακλή  Πασχαλίδη και τον Γιώργο Γλάστρα στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος.

Ιστορίες πολύχρωμες αλλά και μαυρόασπρες, άλλοτε σαφείς κι άλλοτε αμφιταλαντευόμενες, άλλοτε εξωστρεφείς κι άλλοτε στοχαστικές, δημιουργούν ένα σύμπαν που περιμένει να πλημμυρίσει από χορευτές, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Το πρώτο μέρος της βραδιάς περιλαμβάνει δύο ενότητες από το έργο του Ηρακλή Πασχαλίδη με τον ίδιο στο πιάνο. Στη συνέχεια ο ηθοποιός Γιώργος Γλάστρας τραγουδάει με συνοδεία πιάνου τραγούδια που έγραψε ο Ηρακλής Πασχαλίδης για τα έργα «Κάτω από το Γαλατόδασος» του Ντύλαν Τομας, «Δωδέκατη νύχτα» του Σαίξπηρ και «Τριστάνος και Ιζόλδη» του Φέικε Μπόσμα.

Γιώργος Γλάστρας – τραγούδι

Ηρακλής Πασχαλίδης – πιάνο

Eισιτήριο 10 και 7 ευρώ.

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ
Αγίου Δημητρίου 159A
546 36 Θεσσαλονίκη
τηλ: 2310 999024
www.teloglion.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ