Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img

“Μικρές εξομολογήσεις” από την Ευαγγελία Καραπιπέρη στον Πολυχώρο Μαλλιάρης Παιδεία – “Ανατόλια”

“Επιθυμώ να αφήσω το δικό μου λιθαράκι στην λογοτεχνία” δήλωσε η Ευαγγελία Καραπιπέρη, κατά την παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της με τίτλο «Μικρές εξομολογήσεις» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία . Η παρουσίαση έγινε σήμερα  Τετάρτη 8 Νοεμβρίου το βράδυ στον πολυχώρο Μαλλιάρης Παιδεία «Ανατόλια» (Δημητρίου Γούναρη 39, Καμάρα).

Η συγγραφέας Ευαγγελία Καραπιπέρη, που είναι πτυχιούχος του τμήματος δημοσιογραφίας του εκπαιδευτικού ομίλου ΙΕΚ Ξυνή Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι η γραφή ποιημάτων λειτουργεί για την ίδια ως μέσο επικοινωνίας, ως καταφύγιο, αγαπημένη μορφή δημιουργίας. Εξήγησε ότι τα ποιήματα του βιβλίου ακολουθούν την Ιαπωνική φόρμα του Χαϊκού, δηλαδή τη συντομότερη μορφή ποίησης στον κόσμο.

Αναφερόμενη στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε η κ. Καραπιπέρη υποστήριξε ότι και τώρα “μπορεί μια ιδέα να ανθίσει ακόμη και με αργούς ρυθμούς”. Ιδιαίτερα συγκηνιτική ήταν η απαγγελία του ποιήματος που έγραψε για τον εκλιπόντα πατέρα της.

Η ομιλήτρια Άννα Μπροφίδου, πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας Α.Π.Θ και Κάτοχος ΜΒΑ Master Degree in Business Administration ΕΑΠ, αναφέρθηκε στο βιογραφικό της ποιήτριας, περιγράφοντας ότι η σχέση της με την ποίηση ξεκίνησε από 10 ετών. Επίσης, η αγάπη της Καραπιπέρη για τη μουσική ξεκίνησε από το δημοτικό. Η κ. Μπροφίδου υποστήριξε ότι η λογοτεχνική κριτική οφείλει να μην περιορίζεται σε μια μικρή ομάδα δημιουργούν αλλά να αναφέρεται σε ευρύτερο σύνολο.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη συγγραφέα να υπογράφει βιβλία για τους φίλους της ποίησης που βρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του “Ανατόλια”.

Στη φωτογραφία του θέματος αριστερά είναι η κ. Καραπιπέρη και δεξιά η κ. Μπροφίδου.

Σημείωμα για το βιβλίο:

Σκέψεις, προβληματισμοί, επιθυμίες. Μια καθημερινότητα γεμάτη όμορφες αντιθέσεις. Μικρές εξομολογήσεις σε όλους εσάς που η ψυχή σας θέλει να βρει τη δική μου.

Γιατί ο κόσμος αυτός άλλοτε είναι φτιαγμένος με χαρά και άλλοτε με λύπες.

Και μπορεί να γονατίσουμε άπειρες φορές είτε από άγχη, είτε από προβλήματα, είτε από έρωτες, είτε από ανησυχίες, είτε από το οτιδήποτε.

Ένα όμως ας μην ξεχνούμε. Έχουμε στηρίγματα. Κι αν δεν είναι άνθρωποι είναι καταστάσεις. Θεός λέγεται το πρώτο. Έπειτα ακολουθούν η ποίηση και η μουσική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ