Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» ξεκινά το «ταξίδι» του στην Ιταλία

Το «ταξίδι» του στην Ιταλία ξεκινά στις 18 Νοεμβρίου το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» της ΔΕΘ-Helexpo ή αλλιώς το «Fabbrica-Museo del Cioccolato», με πρώτο σταθμό τη Ρώμη, όπου θα βρίσκεται έως τις 18 Φεβρουαρίου. Η διοίκηση της Fiera Roma, με την οποία η ΔΕΘ-Helexpo έχει προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία, υποδέχθηκε χθες τα στελέχη του εθνικού εκθεσιακού φορέα στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης παρουσίασης του ελληνικού θεματικού πάρκου στην Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον χώρο Alcazar, στο κέντρο της Ρώμης, τονίσθηκε και από τις δύο πλευρές πως η μεγάλη επιτυχία του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας» σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αναμένεται να επαναληφθεί και στην ιταλική πρωτεύουσα. Μάλιστα, έγινε γνωστό πως εντός της επόμενης τριετίας (2018-2020) το θεματικό πάρκο της ΔΕΘ-Helexpo θα συνεχίσει το «ταξίδι» του στην Ιταλία, με επόμενους σταθμούς το Μιλάνο, τη Νάπολη, το Παλέρμο, το Μπάρι, το Τορίνο και την Περούτζια.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της διοίκησης της Fiera Roma, η σοκολάτα ως θεματική είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, γι’ αυτό και η απήχηση του θεματικού πάρκου στους Ιταλούς αναμένεται μεγάλη. Άλλωστε, το μεγαλύτερο φεστιβάλ σοκολάτας στην Ευρώπη διοργανώνεται στην Περούτζια από την Eurochocolate.

O πρόεδρος του εκθεσιακού οργανισμού της Ρώμης, κ. Pietro Piccinetti, αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική σχέση συνεργασίας η οποία έχει αρχίσει να χτίζεται με τη ΔΕΘ-Helexpo. Ο δε πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Τάσος Τζήκας, μίλησε για μια στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές, η οποία θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς δραστηριότητας των δύο οργανισμών.

Άλλωστε, στο επόμενο διάστημα ακολουθεί η Mercato Mediterraneo στη Ρώμη, στην οποία συμμετέχει η ΔΕΘ-Helexpo, ενώ έχουν συσταθεί δύο ομάδες εργασίας από τους δύο εκθεσιακούς φορείς με σκοπό τη συνεργασία και σε άλλες δράσεις.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, σημείωσε πως η εταιρεία με την εξόρμηση αυτή αποδεικνύει τις σημαντικές οργανωτικές της δυνατότητες, ενώ ανέφερε πως 50 άτομα από την Ελλάδα θα υποστηρίζουν οργανωτικά το θεματικό πάρκο στη Ρώμη.

Με τη σειρά του ο υπεύθυνος για την οργάνωση του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας» και εκπρόσωπος της Dream Workers, κ. Γρηγόρης Αβανίδης, αναφέρθηκε στους επόμενους έξι ιταλικούς σταθμούς του θεματικού πάρκου.

Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας έχει αναπτυχθεί σε έναν εκθεσιακό χώρο 6.000 τ.μ., καλύπτοντας 2.500 τ.μ.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν επίσης ο πρόεδρος επενδύσεων και holding της Fiera Roma, κ. Luca Voglino, ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανιών του Lazio, κ. Filippo Tortoriello και ο διευθυντής του Eurochocolate, κ. Bruno Fringuelli, ο οποίος είναι συνεργάτης του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας».

Από αριστερά ο υπεύθυνος οργάνωσης του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας», κ. Γρηγόρης Αβανίδης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, ο διευθυντής του Eurochocolate, κ. Bruno Fringuelli, ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανιών του Lazio, κ. Filippo Tortoriello, ο πρόεδρος επενδύσεων και holding της Fiera Roma, κ. Luca Voglino και ο πρόεδρος της Fiera Roma, κ. Pietro Piccinetti.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ