Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img

Συνεργασία του Thessaloniki Food Festival με την εταιρία ΜΕΒΓΑΛ

Η έναρξη της συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στην εταιρία ΜΕΒΓΑΛ, με έδρα την περιοχή της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, παρουσιάστηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο.

Ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά τιμητική την συνεργασία με την εταιρία ΜΕΒΓΑΛ, ανέφερε ότι έχει στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής κουλτούρας και επισήμανε: «Το logo του θεσμού αναγράφεται σε προϊόντα της εταιρείας και παράλληλα ταξιδεύει στον κόσμο μέσω των προϊόντων που εξάγονται. Ουσιαστικά μας ανοίγεται ένα παράθυρο στον κόσμο μέσω αυτής της συνεργασίας. Εμείς, αντίστοιχα, θέλουμε να βοηθήσουμε στην προώθηση των προϊόντων που παράγονται στη Μακεδονική γη και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο διεθνή χαρακτήρα του Thessaloniki Food Festival ως θεσμού και στην εξέλιξη του, καθώς επίσης στην προσαρμογή του στην κοινωνικοοικονομική κρίση που έδωσε έναν κοινωφελή και φιλανθρωπικό χαρακτήρα στις δράσεις. «Η ΜΕΒΓΑΛ είναι χορηγός των δράσεων του Thessaloniki Food Festival και μας στηρίζει στη δημιουργία του δεύτερου γαστρονομικού οδηγού που ετοιμάζουμε με σύγχρονα πιάτα της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο ίδιος.

Ο Σπύρος Πέγκας επισήμανε τη θετική πορεία του θεσμού αναφέροντας μεταξύ άλλων τις επιτυχημένες παρουσιάσεις του γαστρονομικού φεστιβάλ, όπως αυτή στο Ευρωκοινοβούλιο, τα διεθνή δημοσιεύματα και τις σημαντικές εκπομπές, όπως του BBC2, στον γαστρονομικό οδηγό με τις παραδοσιακές συνταγές της Θεσσαλονίκης και τον γαστρονομικό διαδικτυακό διαγωνισμό με τη συμμετοχή 50.000 ατόμων. Επίσης, υπενθύμισε το Τhessaloniki Food Festival – 1rst Athens Edition, που συγκέντρωσε πάνω από 15.000 Αθηναίους τον περασμένο Οκτώβριο, το Τhessaloniki Food Basket που περιλαμβάνει παραδοσιακά τοπικά προϊόντα επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης και τους τρεις πρεσβευτές σεφ, Νίκο Τζούμα, Ανδρέα Βλαβιανό και Ιωάννα Θεοδωρακάκη, οι οποίοι δημιούργησαν πιάτα με τοπικά προϊόντα στο πλαίσιο του Τhessaloniki Food Festival – 1rst Athens Edition.

Σχετικά με το μέλλον του Thessaloniki Food Festival ο Αντιδήμαρχος σχολίασε: «Στόχος μας είναι να περάσουμε από τις δράσεις στις πολιτικές για την υγιεινή διατροφή, τη διατροφή των παιδιών, τον τρόπο που επιλέγονται τα προϊόντα, όπως αυτά των συσσιτίων και των παιδικών σταθμών και να επηρεάσουμε αυτές τις συνήθειες που αφορούν γενικότερα στη διατροφή των Θεσσαλονικέων».

Από πλευράς της εταιρίας ΜΕΒΓΑΛ η Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Μαίρη Χατζάκου,  ευχαρίστησε τον Δήμο Θεσσαλονίκης για τη συνεργασία και σχολίασε: «Τα προϊόντα ΜΕΒΓΑΛ ταξιδεύουν ανά τον κόσμο και έχουμε μεγάλο μερίδιο σε ορισμένες χώρες, όπως η Αυστρία και η Γερμανία, καθώς τα προϊόντα μας καλύπτουν τις γευστικές ανάγκες όχι μόνο της Ελλάδας». Σχετικά με το Thessaloniki Food Festival σχολίασε: «Είναι θεσμός σημαντικός για τη Θεσσαλονίκη, γιατί η πόλη διαθέτει γευστική παράδοση κι εμείς ως ΜΕΒΓΑΛ στηρίζουμε τον Δήμο, ώστε να τον διεθνοποιήσει. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης κάνει σημαντικό έργο στα θέματα τουρισμού και χαιρόμαστε που οι πολίτες του κόσμου επισκέπτονται την πόλη μας για να γεύονται τα προϊόντα της».

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Θωμάς Ψαρράς, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε την ΜΕΒΓΑΛ, μία από τις λίγες εταιρίες που έχουν παραμείνει στη Βόρεια Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε, η οποία με τη συνεργασία της στηρίζει τον Δήμο Θεσσαλονίκης να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσω του Thessaloniki Food Festival.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ