Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ουρογυναικολογίας και Διαταραχών του Πυελικού Εδάφους»

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, η Ελληνική Εταιρεία Ουρογυναικολογίας και Διαταραχών Πυελικού Εδάφους διοργανώνει από τις 23 έως 25 Νοεμβρίου  (23/11: Πειραματικό εργαστήριο «Αρεταίειο» Νοσοκομείο και 24 & 25/11 Πολεμικό Μουσείο Αθηνών) το «5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ουρογυναικολογίας και Διαταραχών του Πυελικού Εδάφους».

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν από καταξιωμένους συναδέλφους τα κλινικά σεμινάρια: Ουροδυναμική μελέτη και χειρουργική αντιμετώπιση της γνήσιας ακράτειας ούρων από προσπάθεια, αποσκοπώντας στην κατανόηση των σχετικών μεθόδων και τεχνικών και στην ενίσχυση της κλινικής εμπειρίας των συναδέλφων.

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τέσσερις συνεδρίες και δύο state of the art lectures και θα συζητηθούν ενδιαφέροντα θέματα όπως η ακράτεια ούρων από προσπάθεια στις γυναίκες, η διάγνωση και θεραπεία της υπερλειτουργικής κύστης, η πρόπτωση του κεντρικού διαμερίσματος στις γυναίκες και άλλα.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του συνεδρίου.

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου το πρωί, θα γίνει ζωντανή μετάδοση δύο χειρουργείων από το Αρεταίειο Νοσοκομείο, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και θα περιλαμβάνουν μία λαπαροσκοπική ανάρτηση μήτρας ή πρόπτωσης κολπικού κολοβώματος (κολποιεροπηξία ή υστεροπηξία) και μία κολπική ανάρτηση μήτρας με καθήλωση στους ιεροακανθώδεις συνδέσμους με χρήση πλέγματος.

Στη συνέχεια θα γίνουν 3 συνεδρίες, 3 state of the art lectures και 2 δορυφορικά συμπόσια προσφέροντας έδαφος για ενημέρωση και συζήτηση σε σημαντικά θέματα όπως η χρήση των πλεγμάτων στην αντιμετώπιση ασθενών με χαλάρωση του πυελικού εδάφους, αντιμετώπιση των επιπλοκών των πλεγμάτων στην ουρογυναικολογία, ο ρόλος του laser στην αντιμετώπιση της κολπικής ατροφίας και της ακράτειας ούρων από προσπάθεια και άλλα.

Στο Συνέδριο, θα λάβουν μέρος εξέχοντες Έλληνες και ξένοι επιστήμονες με υψηλή εξειδίκευση στο αντικείμενο τους, διεθνή παρουσία αλλά και σημαντική πολυετή κλινική εμπειρία στο χώρο της Ουρογυναικολογίας και Ουρολογίας, οι οποίοι θα προσπαθήσουν μέσω των διαλέξεων τους αλλά και μέσω ερωτήσεων του ακροατηρίου να επιστήσουν τη προσοχή σε σημαντικά θέματα κλινικής σημασίας, να διαλευκάνουν αμφιβολίες και ερωτηματικά αλλά και να διευρύνουν την γνώση των συμμετεχόντων.

Ο σχεδιασμός του επιστημονικού προγράμματος του «5ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ουρογυναικολογίας και Διαταραχών του Πυελικού Εδάφους», έγινε στοχεύοντας στο να προσφέρει ανακεφαλαίωση των υπαρχουσών γνώσεων για την δημιουργία μιας νέας βάσης αλλά και ερεθισμάτων για τους νέους συναδέλφους προσφέροντας μία τεκμηριωμένη ενημέρωση για της τελευταίες εξελίξεις στην ουρογυναικολογία.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η διεύρυνση των γνώσεων αλλά και της κλινικής εμπειρίας των συναδέλφων που ασχολούνται με την αντιμετώπιση ασθενών που εμπίπτουν στο πεδίο αυτής της εξειδίκευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με την γραμματεία οργάνωσης του Συνεδρίου:

Στέλλα Διακοπούλου

Αλεξ. Παναγούλη 118 – Αγία Παρασκευή 15343

Τηλ. +30 210 60 74 205

E-mail s.diakopoulou@mdcongress.gr

Web site Συνεδρίου: www.urogyn2017.mdcongress.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ