Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Μέρες γιορτινές στο Αγρόκτημα» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Οι «Μέρες γιορτινές στο αγρόκτημα» είναι το νέο τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που σχεδιάστηκε για να εφαρμοστεί, για δεύτερη χρονιά,  τις ημέρες των Χριστουγεννιάτικων σχολικών διακοπών. Απευθύνεται στις ηλικίες 5 – 11 ετών και θα λειτουργήσει μόνο για 20 παιδιά σε δύο υποομάδες που θα δουλεύουν αυτόνομα, σε παράλληλες δράσεις αλλά και θα συνεργάζονται σε κοινά εργαστήρια. Οι ημέρες εφαρμογής του είναι από 27 έως και 29 Δεκεμβρίου, από τις 08:00 έως 15:30.

Οι δραστηριότητες θα έχουν ζεστό, χαρούμενο, γιορτινό χαρακτήρα και δελεαστικές μυρωδιές. Σχεδιάστηκαν ώστε να είναι έντονα βιωματικές και να προσφέρουν στα παιδιά ξεχωριστές, γιορτινές εμπειρίες συνεργασίας στο αγρόκτημα.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: πρωινό γεύμα και περίπατο στο αγρόκτημα, συλλογή φυσικών υλικών και μυρωδικών φυτών για εικαστικά εργαστήρια και λαχανικών για τις σαλάτες του μεσημεριανού γεύματος, βιωματικά εργαστήρια εικαστικών κατασκευών για το αγρόκτημα και για το σπίτι, βιωματικά εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με αφορμή τις γιορτινές μέρες, κινητικά ομαδικά παιχνίδια στο κλειστό γυμναστήριο της Σχολής, προετοιμασία του μεσημεριανού γεύματος με τη συνεργασία της ομάδας, αφήγηση ιστοριών και αυτοσχέδιες δραματοποιήσεις «στο κόκκινο χαλί», στη βιβλιοθήκη, χαλαρή μεσημεριανή απασχόληση με επιτραπέζια ή κινητικά παιχνίδια και την ολοκλήρωση των εικαστικών έργων.

Οι φετινές θεματικές ενότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι: «Το δεντράκι που μας περίμενε για να στολιστεί», «Τα γούρια του νέου χρόνου», «Ιστορίες στο κόκκινο χαλί» και «Μαγειρέματα και γλυκές αλχημείες».

Οι εγγραφές γίνονται δεκτές έως 13 Δεκεμβρίου 2017.

Αναλυτικότερες πληροφορίες ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ