Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
24.5 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img

Το «Μαύρο Ψωμί – Pa Negre» από την Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης

Η ταινία «Μαύρο Ψωμί – Pa Negre» θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, ώρα 21.00΄, στον κινηματογράφο Βακούρα Ι (Ιωάννου Μιχαήλ 10, τηλ. 2310233665).

Σκηνοθεσία: Agustí Villaronga. Πρωταγωνιστούν: Francesc Colomer, Marina Comas, Nora Navas

Υπόθεση: Στα δύσκολα χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο της Ισπανίας, στην αγροτική Καταλονία, ο Αντρέου βρίσκει στο δάσος τα πτώματα ενός άντρα και του γιου του. Οι αρχές θέλουν να φορτώσουν τους θανάτους στον πατέρα του, αλλά ο Αντρέου, για να τον υπερασπιστεί, αρχίζει μια δύσκολη όσο και επικίνδυνη έρευνα, προσπαθώντας να ανακαλύψει τους πραγματικούς υπεύθυνους για το έγκλημα…

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του καταλανού συγγραφέα Έμιλι Τέιξιντορ, η ταινία καταγράφει τη μουντάδα και τη μελαγχολία της κοινωνικής κατάστασης και της ψυχικής διάθεσης των ηρώων. Οι σκιασμένες ρεματιές, τα σκοτεινά σπίτια, η συμπεριφορά μιας φίλης του Αντρέου που έχει ωριμάσει επώδυνα, ο φθισικός νέος που αντιμετωπίζει τη ζωή ποιητικά, η σκληρότητα με την οποία οι μαυροντυμένες πρέπει να διαχειριστούν τις καταστάσεις, ώστε να περισώσουν ό,τι μετράει και τελικά η γκρίζα ζώνη της ηθικής που καλείται να μάθει ο Αντρέου, δημιουργούν ένα πειστικό μικροσύμπαν που αποτυπώνει μια πορεία πικρής ενηλικίωσης, που οξύνεται από το φασιστικό καθεστώς.

Email: cinelesxithess@gmail.com // Facebook: Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ