Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13.5 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img

Κριτική στην ποιητική συλλογή «Με αισιοδοξία στο μέλλον» της Κωνσταντίνας Αλαμπορινού

Κριτική στην ποιητική συλλογή της Κωνσταντίνας Αλαμπορινού, με τίτλο «Αισιοδοξία στο μέλλον», που επανακυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία, μας έστειλε η κ. Λίτσα Νιαρχάκου, πρώην  υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Η κ. Νιαρχάκου συγχαίρει τόσο την ποιήτρια, για το έργο της, όσο και τον εκδοτικό οργανισμό Μαλλιάρης Παιδεία.

 

Η κριτική έχει ως εξής:

Μεγάλη έκπληξη ήταν για μένα η ποιητική συλλογή της Κωνσταντίνας  Αλαμπορινού «Με αισιοδοξία στο μέλλον». Ο τρόπος γραφής της, απλός και γεμάτος συναίσθημα, κυλάει σα γάργαρο νερό που δεν χάνει το δρόμο του.
Δεν διαλέγει το θέμα, κάνει ποίηση την κάθε στιγμή. Μιλάει με χιούμορ για την βόλτα της «στις βιτρίνες» και φωνάζει «μη σιωπάτε» εκεί που βλέπει αδράνεια! Ξαφνικά «ο ουρανός (της) γίνεται λευκός» και… «η άνοιξη (την) οπλίζει με δύναμη» στη «Λαμπρή Κυριακή της
βροχής».
Έχει το χάρισμα, να κάνει «βουβές κουβέντες» και «παράπονα», να «μεθάει το ηλιοβασίλεμα», και στη συνέχεια να γίνεται ευτυχισμένη γιατί «βρήκε μια αλήθεια» και γιατί «οι στόχοι της εκπληρώθηκαν». «Η κοιμισμένη πολιτεία βασίλεψε τα ονειρά μας» λέει «στο χορό της αφύπνισης» (σελ 33) μα δεν αφήνει την απογοήτευση να πλησιάσει γιατί… «η ζωγραφιά θα πλουτίσει τη  καρδιά μας…».
«Χαμογελάει» στο «Φθινόπωρο της ζωής» λέγοντας «είμαι ωραία ακόμα» και στο τέλος μας θυμίζει ότι  «Οι εποχές αλλάζουν» και «…μας παρασύρουν στις δικές τους επιταγές …» (ένα από τα βραβευμένα ποιήματά της σελ.55).
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κωνσταντίνα!! Περιμένουμε τη συνέχεια της «σκέψης» σου!!! Το ταξίδι ήταν πολύ όμορφο και γεμάτο «αισιοδοξία για το μέλλον»… περιμένουμε να το συνεχίσουμε και μαζί να γνωρίσουμε καινούργια «μέρη»!!!!!
Λίτσα Νιαρχάκου
Πρ. υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Υπουργείου Δημόσιας Τάξης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ