Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
14.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Άνοιξε σήμερα ο Πύργος του Τριγωνίου

Μετά από μακρά περίοδο κατά την οποία οι πόρτες του παρέμειναν κλειστές, ο Πύργος του Τριγωνίου άνοιξε και πάλι σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου για το κοινό και τους επισκέπτες της πόλης.

Ο κυλινδρικός πύργος της βορειοανατολικής γωνίας των τειχών της Θεσσαλονίκης είναι και πάλι επισκέψιμος καθώς εξασφαλίστηκε η παρουσία φύλακα κάθε Δευτέρα, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2 μετά το μεσημέρι. Κι αυτή είναι μονάχα η αρχή, καθώς, την περασμένη Παρασκευή εγκρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού η πρόσληψη επτά φυλάκων, με στόχο να ανοίξουν και πάλι για το κοινό οι χώροι του Πύργου της Αλύσεως (Τριγωνίου) και το Ανάκτορο του Γαλερίου. Η διαδικασία πρόσληψης αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο στις αρχές του 2018, οπότε και οι δύο χώροι θα λειτουργήσουν κανονικά. Μέχρι τότε, ο Πύργος του Τριγωνίου, θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα με ωράριο 10:00- 14:00.

Σήμερα, πρώτη ημέρα κατά την οποία οι πύλες του χώρου άνοιξαν, τον Πύργο επισκέφτηκαν 400 άτομα, μεταξύ των οποίων και πολλοί μαθητές από σχολεία της Αττικής.

«Η Εφορία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης από το καλοκαίρι έκανε προσπάθειες για να ανοίξει το Ανάκτορο του Γαλερίου το οποίο παραμένει κλειστό από το 2011. Μετά από έγγραφα που στείλαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και επισκέψεις των αρμοδίων στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή ήρθε το έγγραφο το οποίο αναφέρει ότι εγκρίνεται η πρόσληψη επτά φυλάκων για το άνοιγμα του Ανακτόρου του Γαλερίου και του Πύργου του Τριγωνίου», ανέφερε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Πολυξένη Βελένη και πρόσθεσε ότι «ήδη σήμερα και κάθε Δευτέρα ο Πύργος θα είναι ανοιχτός».

Σύμφωνα με την κ.  Βελένη, οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές του χρόνου και οι προσλήψεις, οι οποίες θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, θα καλύψουν τα κενά για ένα πεντάμηνο. «Στη συνέχεια θα έρθει το εποχικό προσωπικό της θερινής περιόδου, οπότε και θα καλυφθούν οι ανάγκες», κατέληξε η κ. Βελένη.

πηγή thestival.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ