Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Δέκα συγγραφείς συναντούν τους αναγνώστες…

«Νιώσε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, σκέψου τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, αγάπησε το βιβλίο ως πηγή γνώσης, αξιών και συναισθημάτων». Με αυτό το απλό αλλά βαθιά ανθρώπινο μότο, το βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης και η ιστοσελίδα πολιτισμού thinkfree.gr συνδιοργανώνουν για 6η χρονιά την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για το βιβλίο «Feel Christmas, Think People, Love Books». Πρόκειται για ένα λονδρέζικο έθιμο που στοχεύει στο να φέρει τους συγγραφείς πιο κοντά στο αναγνωστικό κοινό σε ένα περιβάλλον οικείο και εορταστικό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στις 19.30΄, στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης (Μητροπόλεως 92, τηλ.2310 256173), και θα συμμετέχουν οι συγγραφείς Σοφία Βόικου, Ευτυχία Γιαννάκη (βραβείο κοινού Public 2017 στην κατηγορία ελληνικό μυθιστόρημα), Ισίδωρος Ζουργός, Μαίρη Κόντζογλου, Λέων Ναρ, Σοφία Νικολαΐδου (ειδικό κρατικό βραβείο σε λογοτέχνη του οποίου το βιβλίο προάγει σημαντικά το διάλογο πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα), Νατάσα Πιστοφίδου, Χριστίνα Ρούσσου, Γιώργος Σκαμπαρδώνης και Γιάννης Σκαραγκάς.

Το σύνθημα για ν’ αρχίσει η γιορτή θα το δώσει και φέτος η ομάδα θεάτρου Theatraction, που αυτή την περίοδο παρουσιάζει την παράσταση «Το Κουαρτέτο των Χριστουγέννων» (κάθε Κυριακή στο Θέατρο Αθήναιον).

Σπουδαστές της Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς» θα διαβάσουν μικρά αποσπάσματα από τα βιβλία των συγγραφέων. Επίσης, σπουδαστές του Ωδείου Βορείου Ελλάδος θα «γεμίσουν» μουσικά την εκδήλωση, δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα, λίγο πριν τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Αγάπης του Ωδείου (17/12/2017, στην αίθ. Τελετών ΑΠΘ). Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Εύη Καρκίτη.

Στην αίθουσα τέχνης «Μ92», στο πατάρι του βιβλιοπωλείου, μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη θα εκθέσουν έργα ζωγραφικής με θέμα το βιβλίο.

Τέλος, 1€ από κάθε αγορά από το βιβλιοπωλείο θα πηγαίνει στα έξοδα έκδοσης ημερολογίου από τον 1055 Rock FM, τα έσοδα του οποίου θα ενισχύσουν το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος “ΛΑΜΨΗ”.

Η εκδήλωση «Feel Christmas, Think People, Love Books» διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο 2012. Σύμφωνα με το concept της εκδήλωσης, δέκα συγγραφείς συναντώνται την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, στο ίδιο μέρος, συνομιλούν… μεταξύ τους και συναναστρέφονται με αναγνώστες, σε ατμόσφαιρα χαλαρή γιορτινή! Πρόκειται για συγγραφείς που το βιβλίο τους θα βρίσκεται στις χριστουγεννιάτικες προθήκες των βιβλιοπωλείων, δηλαδή συγγραφείς (κυρίως λογοτέχνες) που έχουν εκδώσει βιβλίο εντός του 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ